loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD Antep'te kitabevi işletiyor

IŞİD Antep'te kitabevi işletiyor
Tarih: 23.05.2017 - 11:52
Kategori: Gündem

Antep Başsavcılığı tarafından hazırlanıp 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan ve içinde 110 şüphelinin yer aldığı ‘1 Mayıs 2015 Emniyet Genel Müdürlüğü saldırısı’ iddianamesinde skandallar dizboyu.

Antep Başsavcılığı tarafından hazırlanıp 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan ve içinde 110 şüphelinin yer aldığı ‘1 Mayıs 2015 Emniyet Genel Müdürlüğü saldırısı’ iddianamesinde skandallar dizboyu.

İsmail Güneş isimli IŞİD’ci tarafından 1 Mayıs 2016 tarihinde Antep İl Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleşmiş ve o saldırıda 3 polis yaşamını yitirirken, 27 Emniyet personeli ile 7 sivil yaralanmıştı.

Hazırlanan iddianame içeriğinde yine skandallar yer alırken aynı soru akıllara takıldı: IŞİD’le böyle mi mücadele ediyorsunuz?

Mekke Kitapevi

İddianamede gizli tanık olarak geçen ‘Piramit’ kod isimli şahsın teşhis, anlatım ve ifadeleri IŞİD’in Antep’i adeta bir üsse çevirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan şehirde IŞİD faaliyetlerin tam gaz devam ettiği de ortaya çıktı.

IŞİD tarafından işletilen ve örgütün lojistik deposu olarak kullanılan Mekke kitabevi hâlâ aktif durumda. BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre; gizli Tanık Piramit’in 1 Mayıs iddianamesine yansıyan ifadelerinde, şüpheli Cuma Şahin’i anlatırken adeta bugün Antep’te devam eden yapılanmayı da ifşa ediyor:

“Elmacı Pazarı civarında Mekke Kitapevi işletir, kitapçı Cuma olarak bilinir. DEAŞ terör örgütü adına kitap dükkânı çalıştırır. Örgüt adına gelen malzemeleri kitap kutularını koyup saklayabilir. Açık kimlik bilgilerini burada öğrendiğim şahıs, Cuma Şahin isimli şahıstır.”

AKP, IŞİD’e göre kötünün iyisiymiş

İddianameye, şüpheli Cuma Şahin’in ifadeleri de şöyle yansıyor: “İfadesinde ‘Mevcut anayasayı benimsemiyorum çünkü anayasa olarak Allah’ın şeriatını benimsiyorum. Seçimlerde oy kullanmadım, hiçbir siyasi görüşü benimsemiyorum. Şu anki hükümetin, kötünün en iyisi olduğunu düşünüyorum Allah’ın şeriatını benimsediğim için oy kullanmıyorum’ şeklinde beyanda bulunduğu anlaşılmıştır. Şüpheli Cuma Şahin’den ele geçirilen dijital materyallerde DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen görüntüleri ulaşılmıştır.”

Antep’te IŞİD tarafından işletilen ve örgütün lojistik deposu olarak kullanıldığı iddianameye yansıyan Mekke Kitabevi ise hâlâ aktif durumda.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları