loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD, çocukları araba, eş, silah ve cennette bakire vaadiyle kandırıyor

IŞİD, çocukları araba, eş, silah ve cennette bakire vaadiyle kandırıyor
Tarih: 29.03.2017 - 17:13
Kategori: Gündem

İngiliz Sky News kanalı Erbil’de, IŞİD’e katıldığından şüphelenilen 236 çocuğun tutulduğu kampı görüntüledi. Çocuklar, IŞİD’in kendilerini araba, eş, silah ve cennette bakire vaadiyle kandırdıklarını anlattı.

İngiliz Sky News kanalının Erbil’de, IŞİD’e katıldığından şüphelenilen çocukların tutulduğu kampı görüntülemesine izin verildi. Sorumlu Kürt yetkililer, bazı çocukların mülteci kamplarında bulunduğunu bildirdi. Aynı hücreyi paylaşan 12 çocuk günlerini dua edip ders çalışarak geçiriyor. 

Çocuklar, IŞİD’in kendilerini araba, eş, silah ve cennette bakire vaadiyle kandırdıklarını anlattı.

236 çocuğun tutulduğu kampta, 215 çocuk terörle ilişkili suçlardan yargılanabilir. Sky News, çocukların suçlu bulunurlarsa 15 yıla kadar hapis cezası alacaklarını belirtti. 

'Bize intihar bombacısının kendini nasıl patlattığını, zırhlı bir aracın nasıl yok edileceğini gösteriyorlardı'

Kamptaki çocuklardan 12 yaşındaki Mahmud, IŞİD kamplarında aldıkları eğitimi şöyle anlatıyor: “Bize televizyonda her şeyi gösteriyorlardı. İntihar bombacısının nasıl gidip kendini patlattığını, tuzak bombaların nasıl patlatıldığını, silahların nasıl söküldüğünü, zırhlı bir aracın nasıl vurulup yok edileceğini..”

'Kırbaçlayıp işkence ediyorlardı'

Kendilerini araba, ve cennette bakire vaadiyle kandırdıklarını söyleyen Mahmud, şöyle devam ediyor:
“Beni bir hapishaneye kapattılar ki bu olabilecek en kötü şey. Size yiyecek ve su vermiyorlar. Bir din alimi getiriyorlar; geri mi döneceğine yoksa orada mı kalacağına karar veriyor. Daha sonra kırbaçlanıp işkenceye uğruyorsunuz. Ama ben bütün işkencelere dayandım ve ayrıldım.”



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları