loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD'e ağır darbe!

IŞİD'e ağır darbe!
Tarih: 19.10.2014 - 17:29
Kategori: Dünya

Operasyonlarda çok sayıda IŞİD üyesi öldürüldü. Ölenler arasında örgütün sivillere ölüm cezasını veren 'şeriat yargıcı' da var.

Irak'ın Selahaddin ilinde IŞİD’e karşı kapsamlı operasyon için harekete geçildi. Selahaddin kent merkezi Tikrit ve Beyci İlçesi’nde IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara Irak ve ABD uçakları da havadan destek verdi.

Operasyonlarda çok sayıda IŞİD üyesi öldürüldü. Ölenler arasında örgütün sivillere ölüm cezasını veren 'şeriat yargıcı' da var.

Selahaddin Valisi Raid İbrahim Hamad’ın verdiği bilgiye göre, komutanlar, Tikrit merkezi ve Beyci’nin IŞİD üyelerinden tamamen arındırılması için operasyona hız verdi. Operasyonlara havadan uçaklarla destek verildi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Acil Müdahale güçlerinden yapılan açıklamada Tikrit kent merkezi ve Beyeci İlçesi arasındaki, uzun zamandan beri IŞİD’in elindeki El Hamra, El Mihazam, El Haccac, El Muaskerat bölgelerinin IŞİD’in elinden alındığı açıklandı. Güvenlik güçleri Tikrit kent merkezine doğru yürümeye başladı. Irak Savunma Bakanlığı Selahaddin ilinde yürütülen operasyonlarda 94 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.



IŞİD, Beyci İlçesi’ne yaklaşan Irak merkezi hükümetine bağlı polis ve askerleri durdurmak amacıyla intihar eylemi düzenledi. Selahaddin Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD tarafından kullanılan bomba yüklü panzerle bu sabah erken saatlerde Beyci İlçesi yakınında mevzilenen ve aralarında gönüllü askerlerin de bulunduğu emniyet güçleri, hedef alındı. Saldırıda 4 polisin öldüğü Selahaddin Polis Müdürü General Hamad Namis El Cuburi olmak üzere 7 polisin yaralandığı duyuruldu.

DİYALE’DE 30 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyale Polis Müdürlüğü IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonlarda aralarında örgütün ’Şeriat yargıcı’ Ebu Aişe’nin de bulunduğu 30 teröristin öldürdüğünü bildirdi. Diyale Polis Müdürü Korgeneral Cemil El-Şammari tarafından yapılan açıklamaya göre; Irak emniyet güçleri ve gönüllü Şii askerler başkent Bağdat’ın 90km kuzey doğusundaki ve Diyale il merkezi Bakuba kentinin 40km kuzeyindeki IŞİD kontrolündeki El Mikdadiye ilçesine bağlı El Tayiha bölgesine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda 30 terörist öldürüldü, ayrıca IŞİD teröristlerine ait 5 doçka destekli araç ve bir dizi askeri techizat imha edildi.

El Şammari öldürülen teröristler arasında örgütün şeriat yargıcı (Sivillere karşı idam cezalarını veren kişi) Ebu Aişe lakaplı kişinin de bulunduğunu ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları