loading
close
SON DAKİKALAR

İskenderun'da 'K. Atatürk'ün' imzasının koreografisi yapıldı

İskenderun'da 'K. Atatürk'ün' imzasının koreografisi yapıldı
Tarih: 23.05.2017 - 12:01
Kategori: Kültür & Sanat

Hatay’da Genç Sarı Zeybekler Gönüllüleri, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına atfen İskenderun Atatürk Anıtı’na 'K. Atatürk'ün' imzasının koreografisini yaptı.

Hatay’da Genç Sarı Zeybekler Gönüllüleri, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına atfen İskenderun Atatürk Anıtı’na “K. Atatürk'ün” imzasının koreografisini yaptı. 1919 gencin koreografisini oluşturduğu imza, kişi sayısı itibarıyla Akdeniz Bölgesi rekorunu da kırdı. Daha önce Antalya’da 1500 öğrenci ile yapılan koreografinin ardından, 1919 öğrencinin kırdığı bu rekor, Hatay’da da gurur kaynağı oldu.
Gazeteci Nazmi Kurt’un fikir babalığını yaptığı ve aylarca üzerinde çalıştığı proje Sarı Zeybekler Ekibi’nin Atatürk sevdası ile birleşti. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu projede, siyah tişört giyen 1919 genç, dün İskenderun Atatürk Anıtı’nda toplanarak İzmir Marşı eşliğinde “K. Atatürk” imzasının koreografisini oluşturdu.

Büyük ilgi gören etkinliğe binlerce İskenderunlu katıldı. Yağışlı havaya rağmen katılım çok yüksek oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, “O salt bir imza değil! Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası Cumhuriyet’i, vatan sevgisini, ülke, bayrak sevgisini, manevi şahsiyetini milli hassasiyetlerini ve Türkiye sevgisini gösteriyor" dedi. İmza’nın Hatay’ın vatan sevgisini de gösterdiğini anlatan Savaş, “Gururluyuz, mutluyuz” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Yağışlı havaya meydan okuyan gençlerimiz İskenderun Atatürk Anıtında coşkulu bir şekilde İzmir Marşı seslendirerek kırdıkları rekorla göğsümüzü kabarttılar. Atatürk sevgisiyle dolu gençlerimizi alınlarından öpüyorum. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları