loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail ordusu vurdu! 10 çocuk öldü

İsrail ordusu vurdu! 10 çocuk öldü
Tarih: 28.07.2014 - 20:14
Kategori: Dünya

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. İsrail'in Şifa Hastanesi'ni de vurduğu iddia edildi. Ancak Tel Aviv yönetimi bu iddiayı yalanladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki bir piknik alanını hedef aldı. Şifa Hastanesi'ne şu ana kadar 10 çocuk cesedinin ulaştığını ifade eden yetkililer, onlarca yaralının da tedavi altına alındığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

HASTANE İSABET ALDI

İsrail ordusunun 22 gündür havadan ve karadan düzenlenen saldırılara hedef olan sivillerin tedavi altına alındığı Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni hedef aldığı, bombaladığı öne sürüldü. İsrail ise bir açıklama yaparak Şifa Hastanesi'ne kendilerinin saldırmadığını duyurdu. Açıklamada, saldırıya Filistinli grupların yanlışlıkla ateşledikleri roketin yol açtığı iddia edildi.

İsrail, Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Gazze'ye düzenlenen saldırılarda ölü sayısı bini aşarken, yaralı sayısı da 6 bine ulaştı.

DIŞ DUVARA İSABET ETTİ

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik bombardımanında, Şifa Hastanesi'nin bulunduğu kompleksin dış duvarının isabet aldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, bombanın hastanenin dış duvarında hasara yol açtığı, ancak hizmet binasına zarar vermediği belirtildi. Yetkililerin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

İsrail Gazze'nin en büyük hastanesini vurdu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları