loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'a yapılacak yeni tramvay hattı belli oldu

İstanbul'a yapılacak yeni tramvay hattı belli oldu
Tarih: 14.03.2017 - 14:38
Kategori: Şehir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü’nden Eyüp’e uzanacak ve Haliç sahilden geçecek bir tramvay hattı yapılacağı duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle Eyüp’te hayata geçirilen yatırımların toplu açılış töreni Eyüp İSKİ Şubesi’nin bahçesinde gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AKP Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende Eyüp İSKİ Hizmet Binası, Eyüp Ağaçlı, Akpınar ve Çiftalan Mahalleleri Atıksuyu ve Yağmursuyu Hattı Yapımı, Eyüp Akpınar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kemerburgaz Mahallesi İçmesuyu Hattı Yapımı açılışı yapıldı. Törende ayrıca, İslambey Mahallesi Atısuyu ve Yağmursuyu Hattı İnşaatı, Kemerburgaz Atıksu İnşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel inşaatının ise temelleri atıldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş göreve geldikleri günden bu güne İstanbul’a 98 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Nüfusu geçmişte 7 milyon civarındayken İstanbul’a haftada ancak bir kere su veriliyordu. İstanbul’un artık su problemi yok. Kurduğumuz ileri biyolojik arıtma tesisleri sayesinde denizlerimize atık su dökülmüyor. Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde bu kentin sevdalısı olarak başlattığı yerel yönetim mantığını ve anlayışını devam ettiriyoruz. Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp ilçemize metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şu anda iki tane metro hattı Eyüp’ten geçiyor. Şimdilerde yeni başladığımız Eminönü’nden Haliç boyunca sahilden Eyüp’e giden tramvay hizmet verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor” dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları