loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Kent Savunması'ndan CHP'ye Albatros çağrısı

İstanbul Kent Savunması'ndan CHP'ye Albatros çağrısı
Tarih: 01.10.2015 - 18:24
Kategori:

Sabah saatlerinde Albatros'ta yaşanan baskın ve gözaltı olaylarını görüşmek üzere CHP İstanbul İl Başkanlığı'na heyet gönderen İstanbul Kent Savunması yapılan görüşme ardından bir açıklama yayınladı.

Sabah saatlerinde Albatros'ta yaşanan baskın ve gözaltı olaylarını görüşmek üzere CHP İstanbul İl Başkanlığı'na heyet gönderen İstanbul Kent Savunması yapılan görüşme ardından bir açıklama yayınladı.

İstanbul Kent Savunması'nın yaptığı açıklama şöyle:

''CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin Albatros Parkı’na sabah erken saatlerde zabıta ve polis eşliğinde başlattığı şafak operasyonu sonrasında İstanbul Kent Savunması heyeti CHP İl Başkanlığı’na bir uyarı ziyareti gerçekleştirerek Albatros’la ilgili talepleri bir kez daha iletti.

Bugün (1 Ekim) saat 14.00’de CHP İl Başkanlığı’na giden 6 kişilik İKS heyeti İl Başkanı Murat Karayalçın’la görüşmek istedi. Karayalçın’ın il başkanlığında olmaması nedeniyle başkan yardımcısı Fuat Keskin’in aralarında olduğu bir heyetle görüşen İKS heyeti, CHP yöneticilerine Kılıçdaroğlu tarafından bir gün önce açıklanan seçim bildirgesini hatırlatarak, Albatros’un CHP’li belediye başkanı tarafından yeşil alan olarak ilan edilmesi talebini bir kez daha iletti.

Büyükçekmece-Albatros Parkı’nda süren direniş karşısında belediyenin özellikle bu sabahtan itibaren aldığı tutumun Gezi Parkı’nda yaşananları anımsattığını belirten İKS heyeti, Albatros Parkı’na ilişkin olarak belediye tarafından başlatılmış herhangi bir proje çalışması olmadığını ifade eden CHP yöneticilerine, alanda belediyenin mıcır dökme, kepçe sokma, alanı çevirme gibi yöntemlerle iki yıldır sistemli olarak sürdürdüğü ağaç katliamı hatırlatıldı. Belediye tarafından “belediyenin mülküdür” levhası asılarak jiletli telle çevrilen alanın bir kamu arazisi olduğu; CHP’nin kendisine bağlı bir belediye başkanının kentsel yağma yasalarının arkasına sığınmasına izin vermemesi gerektiğini belirten İKS heyeti CHP il yönetiminden konuyla ilgili somut adımlar atmasını talep etti:

- Alanın çevresindeki jiletli-dikenli teller; alanı hapishaneye dönüştüren kilitler kaldırılmalı; halkın alanda etkinliklerini istediği zaman ve biçimde gerçekleştirmesi engellenmemelidir;

- Sabah erken saatlerinde polisle birlikte direnişçilere aşırı güç kullanarak müdahale eden zabıta görevlileri hakkında soruşturma açılmalı; direnişçilerin el konulan kişisel eşyaları geri verilmelidir;

- Alanda şu anda da artarak süren yoğun çevik kuvvet-polis ablukasına son verilmeli;

- Albatros’un yeşil alan olarak kalacağına dair yazılı söz verilmelidir.

İstanbul Kent Savunması olarak, Albatros direnişçilerinin taleplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. CHP yönetimine çağrımızdır; seçim bildirgenizin arkasında durun; Albatros direnişçilerinin kılına bile zarar gelmemesini sağlayın.

İstanbul halkını Albatros direnişçileriyle dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Bugün saat 19.00’da; Pazar günü saat 13.00’de Albatros’tayız.

İstanbul Kent Savunması''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları