loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde AKP’li öğrenci saldırısı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde AKP’li öğrenci saldırısı
Tarih: 03.05.2016 - 17:45
Kategori: Özel Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Ayrımcılıkla Mücadele Kulübü’nün toplantısında AKP’li öğrenciler çoğunluğu kadın olan kulüp üyelerine saldırdı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Ayrımcılıkla Mücadele Kulübü’nün toplantısında AKP’li öğrencilerin çoğunluğu kadın olan kulüp üyelerine saldırdığı iddia edildi. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Ayrımcılıkla Mücadele Kulübü’ üyesi 10 öğrenciye, kulübün faaliyetlerinden rahatsızlık duyan ve çalışmalarını engelleyemeyince toplu olarak üyelik kaydı yaptıran AKP’li öğrencilerin saldırdığı, saldırı sonucu 1 kadın öğrencinin darp raporu aldığı belirtildi.

Olayın şöyle geliştiği bildirildi:

Geçen seneden beri faaliyette olan kulübün çalışmalarından rahatsızlık duyarak sıklıkla engellemeye çalışan ve kulüp üyesi öğrencileri okul içinde hedef gösterdiği belirtilen AKP’li öğrenciler geçtiğimiz perşembe günü 80 kişilik bir grupla kulübe üye olmak istediler. Üyelik kayıtları gerçekleştirilen öğrenciler dün yapılan kulüp toplantısında başkan adayı çıkaracaklarını söylediler. Yönetim tarafından üyelikleri henüz onaylamadığı için yönetmeliğe göre aday çıkaramayacakları yanıtını alan gruptan bazı öğrenciler, çoğunluğu kadın olan 10 kişilik kulüp üyelerine önce sözlü sataşmada bulundu. Tartışmanın büyümesi üzerine sözlü sataşma fiziksel saldırıya dönüştü. 

Gruptaki diğer öğrencilerin araya girmesiyle okul güvenliği saldıran grubu dışarı çıkardı. Saldıran öğrenciler, ‘O içeridekilerin hepsini geberteceğiz’ tehdidinde bulunurken, saldırıya uğrayan öğrenciler yaklaşık 2 saat toplantı salonunda tutulduktan sonra dışarı çıkabildi. 

Bir kadın öğrenci darp raporu alırken, olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları