loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul’da binlerce saya işçisi zam talebiyle yürüdü

İstanbul’da binlerce saya işçisi zam talebiyle yürüdü
Tarih: 19.09.2017 - 17:27
Kategori: Gündem

İstanbul’da binlerce saya işçisi, büyük ayakkabı firmalarından saya başına aldıkları ücretin artırılması talebiyle başlattıkları iş bırakma eylemine devam etti.

İstanbul’da İkitelli, Esenyurt, Beylikdüzü, Merter başta olmak üzere 16 bölgede faaliyet gösteren binlerce sayacı, Pierre Cardin, M.P. gibi büyük ayakkabı firmalarından saya başına aldıkları ücretin artırılması talebiyle başlattıkları iş bırakma eylemine devam etti.

MERTER’DE BİNLER YÜRÜDÜ

Saya işçileri ayakkabı tekellerinin düşük fiyat dayatmasına karşı zam talebiyle başlattıkları iş bırakma 2. gününde sürdü. Dün, Merter’de bulunan ve saya atölyelerinin yoğun olarak bulunduğu Çeşme Caddesi’nde bir araya gelen binlerce saya işçisi sloganlarla yürüdü. İkitelli’de bulunan AYKOSAN ve AYMAKOOP sanayi siteleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerden işçiler de Merter’de yapılan yürüyüşe katıldı. Yürüyüşü çalıştıkları saya atölyelerinden izleyen işçilere ise “Sayacı uyuma mesleğine sahip çık”, “Sayacı dışarı”, “Sayacı aşağıya” sloganlarıyla seslenerek iş bırakma çağrısı yapıldı. Bu çağrı üzerine çok sayıda sayacı iş bırakarak yürüyüşe katıldı. Eyleme Türkiyeli işçilerin yanı sıra Suriyeli işçiler de katıldı. Saya işçileri bütün çağrılarına rağmen iş bırakmayan sayacılara ise tepkili.

KIVILCIM BÜYÜMÜŞ DURUMDA

İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu, “Bizler almış olduğumuz kararla iş bırakma eylemi başlattık. AYMAKOOP ve AYKOSAN’da büyük bir birlik oluşturduk. Bugün de Merter’deyiz” dedi.

“Biz sayacının hakkını almak için eylem başlatmış bulunuyoruz” diyen Kökoğlu, devam etti: “Bizim kıvılcımımız büyümüş durumda. Adana 1 haftada hakkını aldı. Adana’yı tebrik ediyoruz. Konya şu anda mücadelesine devam ediyor. Onlar da anlaşmak üzere. Antep dün itibariyle eylemine başladı. Türkiye’nin her yerinde meslektaşlarımız eylem içindeler. Biz de bu ayaklanmanın bir parçasıyız. Hakkımızı alana kadar sonuna kadar direneceğiz. Hafta sonu netice alamazsak önümüzdeki hafta da devam edecek. 40 gün süre verdiğimiz sektör uzlaşma yoluna gitmedi. Bizi hakir gördüler.”

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları