loading
close
SON DAKİKALAR

İstiklal Caddesi’nden tüm dünyaya barış çağrısı yapıldı

İstiklal Caddesi’nden tüm dünyaya barış çağrısı yapıldı
Tarih: 02.08.2015 - 13:11
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış korteji, Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar devam etti.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış korteji, Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar devam etti.

64 ülkeden bin 600 kültür ve sanat elçisi, İstiklal Caddesi’nden tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verdi.

Beyaz güvercin uçuruldu

Dünyanın dört bir yanından kültür ve sanat elçisinin renkli ve sıra dışı kostümleriyle gerçekleştirilen yürüyüşe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Tünelden hareket eden, ülkelerin kendine özgün danslarının ve şarkılarının sergilendiği kortej Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptığı açıklamadan sonra barışı temsil eden beyaz güvercinler gökyüzüne salındı. Kortej sonrasında Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk kondu.



“Ülkemi küçük düşüremem”

Sevginin, dostluğun ve barışın en iyi pekiştirildiği etkinliklerin festivaller olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünyanın en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde, pazartesi akşamı Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde bin 600 dünya genci, el ele tutuşarak barış mesajları verecekler. Bütün dünyaya barış çığlıkları gönderilecek ve sloganımız olan sevgi birbirimize barış hepimize diyecekler” dedi.
Festival konusunda yapılan eleştirilere de yanıt veren Başkan Akgün; “Biz büyük bir devletiz, bu festival dünya barış festivalidir. Bu festivale 9 ay önceden hangi ülkeden kaç sanatçı katılacağı belirlenmiştir. Ben ülkemi küçük düşüremem” şeklinde konuştu.



Büyükçekmeceliler festivali sahiplendi

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin son korteji ise Büyükçekmece Kordonboyu’nda gerçekleştirildi.


Büyükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği kortejde birbirinden renkli görüntüler ve sürprizler yaşandı.
Büyükçekmece Albatros önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan korteje 64 ülkeden gelen konuklar yöresel kıyafetleriyle katılırken, Büyükçekmece halkı da kendi tasarları birbirinden ilginç kostümlerle korteje farklı bir renk kattı. Kordonboyu esnafının havai fişek ve çeşitli ışıklı gösterileri ise korteje farklı bir heyecan kattı. Yürüyüşte Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün vatandaşları selamlarken, farklı ülkelerden gelen katılımcılarda kendi rengarenk kıyafetleri ile yöresel oyunlarını oynayıp, şarkılar söyledi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları