loading
close
SON DAKİKALAR

İtalyan istihbaratı: IŞİD militanları 'yaralı' kılığında İstanbul'a geliyor

İtalyan istihbaratı: IŞİD militanları 'yaralı' kılığında İstanbul'a geliyor
Tarih: 29.04.2017 - 16:05
Kategori: Dünya

IŞİD militanlarının, Trablus'taki hükümetle BM arasında bir anlaşma uyarınca, 'yaralı' kılığında Avrupa'ya sızdığı iddia edildi.

İtalyan istihbaratı, Libya'daki Irak-Şam İslâm Devleti (IŞİD) militanlarına ilişkin ilginç bir rapor hazırladı.

The Guardian'ın ele geçirdiği istihbarat raporuna göre, 2015 yılında IŞİD ve diğer cihatçı örgütlere mensup militanlar, "yaralı Libya hükümeti askeri" kılığında Avrupa'ya sızıyormuş.

İddiaya göre Libya'daki IŞİD militanları, Batı tarafından da desteklenen bir sağlık projesi kapsamında, BM tarafından da tanınan Trablus hükümetinin gözetimi altında "yaralı" olarak olarak Avrupa'ya geçiyor ve "tedaviden" sonra Avrupa ya da Ortadoğu'ya serbestçe gidebiliyordu.

Trablus hükümetinin böylece IŞİD militanlarının tedavi ve yolculuk masraflarını, istemeyerek de olsa karşıladığı ortaya çıktı.

IŞİD'in Libya askeri gibi görünmeyi, sahte pasaport şebekesi ve "yolsuz memurlar" sayesinde başardığı belirtildi.

İtalyan istihbaratına göre, 15 Aralık 2015 tarihinden bu yana Libya'daki sayısı bilinmeyen yaralı IŞİD militanları İstainbul'daki bir hastaneye tedavi için gitti.

Raporda, IŞİD militanlarının çoğunlukla İstanbul'daki hastanelere gönderildiği iddia edildi. IŞİD militanlarının, "Bingazi Devrimci Meclis Şurası" adına sahte pasaportlarla Türkiye'ye giriş yaptığı söylendi.

İtalyan istihbaratı, "tedavi" için sıklıkla gidilen ülkeleri Türkiye, Romanya, Bosna ve Sırbistan olarak sayarken, IŞİD militanlarının Fransa, Almanya ve İsviçre'de de kaldığı tespit edildi.
(Sol)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları