loading
close
SON DAKİKALAR

İTÜ Vadi Yurtları'nda öğrecilere saldırı

İTÜ Vadi Yurtları'nda öğrecilere saldırı
Tarih: 23.05.2017 - 10:49
Kategori: Gündem

İTÜ Vadi Yurtları'na izinsiz giren 4 kişinin, yurtta kalan İTÜ öğrencilerini darp ettiği öğrenildi.

İTÜ Vadi Yurtları'na izinsiz giren 4 kişinin, yurtta kalan İTÜ öğrencilerini darp ettiği öğrenildi.

Arı24'ün haberine göre, ellerinde sopalarla kampüs dışından gelip yurt güvenliğini çok rahat geçerek Vadi D Blok'un 2. katına çıkan kişiler, öğrencileri darp etti.

İTÜ ÖĞRENCİSİ DEĞİLLER

22 Mayıs günü 1.30 sularında yaşanan olayda, Vadi D Blok'un hemen arkasında yer alan kampüs duvarının dibinde sarhoş bir halde gürültü çıkarmaya başlayan 4 kişi, etüt odalarından gelen sessiz olma uyarılarına sinirlenip, öğrencileri bu mahallede barındırmayacaklarını ve polis dahil kimseye karşı silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyleyerek tehdit ettiler.

Tehditlerle sınırlı kalmayan 4 kişilik grup, ellerinde sopalarla kampüsten ve yurt kapısından içeriye, yurt güvenliğine rağmen hiç zorlanmadan girerek odaları yumruklamaya başladı. Etrafta olayı engelleyecek bir güvenlik görevlisi bulunmadığı için blokta kalan öğrenciler devreye girdi ve arbede çıktı. Yaşanan olay sonucunda birkaç öğrenci darp edildi ve öğrencilerin müdahelesiyle sarhoş kişiler yurttan dışarı atıldı.

2 KİŞİ GÖZALTINDA, DİĞER İKİSİ KAÇTI

Olaydan sonra kampüse polis çağrılması üzerine; yaralanan öğrenciler darp raporu almak üzere, 4 kişilik gruptan da 2 kişi gözaltına alınarak Emirgan Karakolu'na götürüldü.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ Mİ

Yaşanan bu olaydan sonra, Vadi Yurtları'nda kalanlar başta olmak üzere İTÜ öğrencilerinin tepkili oldukları öğrenildi. Güvenliğin neredeyse hiç müdahelede bulunmaması ve şahısların yurdun içine kadar sopalarla kolayca girebilmesi, rektörlüğün aldığı güvenlik önlemleri hakkında akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Kendi güvenliklerini sağlamak zorunda kaldığı öğrenilen öğrenciler için rektörlükten hala resmi bir açıklama gelmezken, İTÜ Öğrenci Konseyi öğrencilerin yanında olduğunu ve olayla ilgili hukiki süreç başlatmak için avukatlarla görüşüleceğini bildirdi.

"GÜVENLİĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ"

Vadi'de kalan öğrenciler rektörlüğün kampüs genelinde ve yurtlarda güvenlik sağlamakta yetersiz kalmasından dolayı öğrenciler tarafından bugün 13.30'da Vadi yurdundan başlayarak rektörlüğe bir yürüyüş gerçekleştirecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları