loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi

İYİ Parti 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi
Tarih: 10.12.2017 - 12:58
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kudüs tartışmalarıyla ilgili iktidara seslendi. Akşener 'İsrail’e 'Eyt' diyen Erdoğan’dan Kürecik’i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz' dedi

İYİ Parti 1. Olağan Kongresi, parti genel merkezinde yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurucular Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan kongrenin açılışında bir konuşma yaptı. Kongrenin ani bir seçime karşı tedbir amaçlı yapıldığını belirten Akşener, “Erken seçim olursa o seçime girme hakkı için bu kurultayı yapıyoruz” dedi.

Partinin kuruluşunun üzerinden 1.5 ay geçtiğini anlatan Akşener bu süreçte Türkiye’de yaşananlar gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı. Atatürk’e “ayyaş” diyenlerin Atatürk’ü keşfettiğini Anıtkabir’de “sap” gibi duruyoruz diyenlerin bugün dikilmek zorunda kaldıklarını söyleyen Akşener, kadınlara hakaret edenlerin bugün kadınların ne kadar değerli olduğunu söylediğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığına ilk kez kadın yönetici atandığına da dikkat çeken Akşener bunları İYİ Parti ile ilişkilendirdi, “Türkiye 1.5 ayda iyi olmaya başladı. İyi ki cesaret gösterip, zorluklara rağmen İYİ Parti’yi kurduk” dedi.

Akşener’in gündeminde ABD’de Rıza Sarraf’ın tanık olduğu dava ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler vardı. Akşener, “Rıza bey kardeşimiz” hain, şarlatan, dolandırıcı, kripto fetöcü haline döndü. AKP yöneticileri yine aldatılıp kandırılmış” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı MAN adası belgelerine değinen Akşener, giden-gelen para tartışmasını hatırlattı, “giden para, gelen para… Ama paralar doğru. Sorgulanmayan şu. Hadi gitti dediği yanlış olsun, Cumhurbaşkanı geldi” dedi. Bu doğru ise ne için, nasıl geldi, hangi iş için geldi” dedi. MAN Adası belgelerinde geçen öğretmen enişteye dikkat çeken Akşener, “Ne kadar becerikli bir enişte. Demek ki biz gökyüzüne bakıp durmuşuz. Becerikli enişte ve özel kalemin bu paraları nerede biriktirdikleri, hangi işi yaparak bu paralara sahip olduklarının sorgulanması, açıklanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İKTİDARA KUDÜS SORULARI

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması da Akşener’in gündemineydi. “Kudüs her birimizin en önemli konusudur. Türkiye’de yaşayan herkes Kudüs için aynı tepkiyi gösterir” diyen Akşener ama burada sorulması gereken 2 soru var dedi, şunları söyledi:

“İsrail’e “Eyt” diyen Erdoğan’dan Kürecik’i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz. Millet adına, İYİ Parti adına bilmek istiyoruz. ABD Başkanına bir sözünüz yoksa “Eytler”in bir anlamı yok. Trump’a somut sözlerinizi de bilmek istiyoruz. Eğer “Eyttt Trump” noktasına gelmişseniz, “İncirliği kapatacak mısınız?. ABD ile olan şahsi ilişkileriniz gözden geçirecek misiniz?. Her “Eytt”in sonunda sonra hiçbir şey yapmayarak ülkenin itibarını iki paralık ettiniz. Bu soruların yanıtlarını öğrenmeye hakkımız var ve biz bunun takipçisi olacağız.”

İktidar kanadından gelen “kandırılma” açıklamalarını eleştiren Akşener, “Kandırılma devlet ciddiyeti açısından kabul edilebilir bir konu değildir” dedi. İktidarın Obama, Putin, Merkel, FETÖ tarafından kandırıldığı yönünde açıklamalara gönderme yapan Akşener, “Sürekli kandırılan bir ekip Türkiye gibi önemli bir ülkeyi yönetebilir mi?” diye sordu.

BİZİ TAKİP ETTİĞİNİZ KADAR RIZA’YI TAKİP ETMEDİNİZ

Akşener Rıza Sarraf’ın Türkiye’den gidişine dair sorular da yöneltti. Rıza Sarraf’ın nasıl ABD’ye gittiğini soran Akşener şunları söyledi:
Hapisten çıkardınız. “Türk bayrağı ile röportajlar yaptırdınız, cari açığı kapattığını iddia ettiniz ama bu kişinin elini kolunu sallayarak, FBI ile anlaşıp gitmesini nasıl sağladınız ya da nasıl göz yumdunuz ya da nasıl haberiniz olmadı. Her halde bunun anlamı istihbarat teşkilatlarının neredeyse lağvolmuş hale gelmesidir. Vallahi bizleri takip ettikleri kadar Rıza’yı takip etmemişler. Bizle meşgul olunurken Rıza uçmuş. Bu nasıl ciddiyetsizlik.

GELECEK İL ZİYARETLERİ BELLİ OLDU

25 Ekim’de kurulan İYİ Parti olarak 5. İlde ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Akşener, sırada Tekirdak, Kırklareli, Van, Ağrı, Adana, Antalya, Aydın, Isparta, Tunceli’nin olduğunu, 81 ili dolaşacaklarını anlattı.

EN BÜYÜK SORUN GENÇ İŞSİZLİĞİ VE TARIM

Gittikleri 5 ilde ortak şikayetin genç işsizliği, tarımın çökmesi ve uyuşturucu gibi konular olduğunu anlatan Akşener şöyle devam etti:

“Güneydoğu’da PKK’nın kontrol ettiği HDP, öbür tarafta devleti temsil eden AK Parti ve iki tarafa sıkışmış seçmen. Edirne’ye gittik orada da CHP ile AK Parti arasında tercihe zorlanan seçmenler ve kolay oy almaya alışmış bir ruh hali. Ve 3. bir seçeneği, güçlü yeni bir seçeneği, yeni bir seçeneği ortaya koyan İYİ Parti var” dedi.

‘DOĞU İLE BATIYI BİR TUTUYORUSUNUZ’

Cizre’de Cuma namazı sırasında Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a bir gencin “Buralardan çok oy alacaksınız” dediğini aktaran Akşener, bunun ülkenin gerçek problemlerinin konuşulduğu gerçek ihtiyaçların konuşulduğu, bu problemlere çözüm iddiası ortaya koyan İYİ Parti’nin anlaşıldığını ortaya koyan bir örnek olduğunu söyledi. Akşener ayrıca Cizre’de dolaşırken iki gencin kendisine “doğu ile batıyı bir tutuyorsunuz” sözlerini aktardı. 

Gazeteduvar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları