loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Belediye Meclis üyelerine yurtdışı yasağı

Kadıköy Belediye Meclis üyelerine yurtdışı yasağı
Tarih: 26.05.2017 - 18:07
Kategori: Gündem

CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin Meclis üyeleri Koçan, Kösedağı ve Alkan, Avusturya'da 31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Bölgeler Kurulu’na Valilik’ten onay gelmediği için katılamayacak.

Avrupa Bölgeler Kurulu’nun 31 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında Avusturya'da yapacağı etkinliğe davetli olan Kadıköy Belediyesi’nin Meclis üyeleri; Kübra Küçükerden Koçan ile Mesut Kösedağı ve Soydan Alkan, ‘yazılı onay zamanında gelmediği’ için yurtdışına çıkamayacak. BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre CHP’li Kadıköy Belediyesi'nden, Koçan, Kösedağı ve Alkan’ın toplantıya katılması için, 17 Mayıs’ta İstanbul Valiliği’ne bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, Meclis üyelerinin, Avrupa Bölgeler Kurulu’nun davetlisi olduğu ifade edildi. Yazıya, davet mektupları da ek olarak konuldu. Ancak Meclis üyelerinin yurtdışına çıkması için gönderilen yazıya, onay bir türlü gelmedi. Yazılı onayın gelmemesiyle nedeniyle, Meclis üyeleri Avusturya'da yapılacak toplantıya katılamayacak.

Vali’den izin almadan çıkmak yasaklanmıştı

İçişleri Bakanlığı’nın OHAL kapsamında yaptığı düzenlemeyle, belediye meclis üyelerinin yurt dışına çıkabilmesi için, bulundukları ilin valisinden izin alması gerekiyor. Düzenlemeyle birlikte, meclis üyelerinin validen izin almadan yurtdışına çıkması yasak.

Yasak ilk değil

İçişleri Bakanlığı, Mart ayında da Kadıköy Belediye Meclis üyeleri Damla Toprak ve İlhami Sadıkoğlu’nun yurtdışına çıkışına izin vermemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları