loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Sanat'a taşınıyor

Kadıköy Sanat'a taşınıyor
Tarih: 01.10.2015 - 15:51
Kategori: Kültür & Sanat

Anadolu yakasının kültür ve sanatının kalbi olmayı hedefleyen Kadıköy Belediyesi 2015-2016 kültür- sanat sezonunda eksikliği en çok hissedilen Devlet Tiyatroları oyunları ve uluslararası festivaller Kadıköy’e geliyor.

Kadıköy Belediyesi'nin Anadolu Yakası'ndaki kültür ve sanat faaliyetlerinin eksikliğini ortadan kaldırmak amacıyla, 05 Aralık 2005 tarihinde yapımını başlattığı Caddebostan Kültür Merkezi; 11 Aralık Fazıl Say, 14 Aralık Sertap Erener ve 21 Aralık Erol Evgin konserleriyle sanatseverlere kapılarını açtı.

19 bin metrekarelik alana inşa edilen Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) 8 sinema salonu, kitap evi, restoran, spor salonu, butik sanat kütüphanesi, sanat galerisi, 2 adet fuaye sergi alanı, 2 adet 125 kişilik ve 1 adet 656 kişilik çok amaçlı salonuyla Anadolu yakasının önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.



CKM, her yılın Ekim-Haziran aylarına yayılan etkinlik sezonunda yetişkin ve çocuk tiyatroları, resitaller, konserler, bale ve modern dans gösterileri, söyleşi ve seminerler, kişisel ve karma sergilerle sezonda ortalama 1.000.000 ziyaretçi ile Türkiye'nin en önemli kültür merkezleri arasında yer almaktadır.




Caddebostan Kültür Merkezi’nde bugüne kadar İdil Biret’ten Fazıl Say’a Yıldız Kenter’den Müjdat Gezen’e, Yaşar Kemal’den Orhan Pamuk’a Tuncel Kurtiz’den Türkan Şoray’a, Bedri Baykam’dan , Ara Güler’e sanat ve edebiyat dünyasının usta isimlerini ağırlamıştır.




Borusan Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Camerata Saygun Oda Orkestrası gibi topluluklara sahnesini açan CKM 2015-2016 sezonunda özel tiyatroların yanı sıra Devlet Tiyatrolarına da kapılarını açıyor. Uluslararası İstanbul Bağımsız Film Festivali, Akbank Caz Festivali, Uluslararası Klasik Gitar Festivali, Dans Camera İstanbul gibi izleyicileri tarafından takip edilen festivallerle sanatseverleri buluşturan CKM 2015-2016 sezonunda bir çok yenilikle sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.




Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları