loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar, Büyükçekmece Belediyesini protesto etti

Kadınlar, Büyükçekmece Belediyesini protesto etti
Tarih: 23.08.2017 - 16:03
Kategori: Kadın

Kadınlar, kadın olduğu için atılan Büşra Kaleli ile dayanışma amacıyla açıklama yapmak istedi. Zabıtalar kadınlara saldırdı.

Büyükçekmece Belediyesinde şehir plancısı olarak görev yapan Büşra Kaleli'nin “erkek personel istiyoruz” diyerek işten çıkarılmasını protesto etmek isteyen kadınlara zabıtalar saldırdı. Kadınlar yaptıkları açıklamada “Saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla direneceğiz” dedi.

İstanbul Büyükçekmece Belediyesindeki işinden kadın olduğu için atılan Büşra Kaleli için TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) belediye önünde açıklama gerçekleştirdi. Açıklama öncesi belediye zabıtaları kadınların, belediye binası önünde açıklama yapmasına engel olmak istedi. Belediye önünde bir araya gelen kadınlar açıklama yapmak için pankart açtı. Pankartı yırtan zabıtalar kadınlara saldırdı. Kadınları darbeden zabıtalara rağmen kadınlar açıklama yaparak belediyeyi protesto etti.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu Üyesi Pınar Hocaoğlu “Büyükçekmece Belediyesi yönetimi kadın şehir plancısı çalıştırmak istemedi. ‘Ofiste, şantiyede, plazada, madende, belediyede kadın mühendisler, mimarlar, plancılar var!’ demeye geldik. Çalışma yaşamındaki cinsiyetçi uygulamalara, yaşam alanlarımızdaki kadın düşmanlığına karşı kadın dayanışmasıyla direneceğiz, eşit ve özgür bir yaşam kuracağız” dedi.

‘KADIN DAYANIŞMASINDAN GÜÇ DOĞUYOR’

Açıklamanın ardından Ekmek ve Gül’e konuşan Kaleli, açıklama öncesi zabıtaların saldırısına tepki gösterdi. Kaleli, “Kadın dayanışmasını büyütmek ve yalnız olmadığımı dile getirmek için meslektaşlarım basın açıklaması düzenlemek istedi ancak buna izin vermediler, pankartlarımı yırttılar ve belediye önünden uzaklaştırmaya çalıştılar. Burada görülüyor ki kadınlar hiçbir yerde istenmiyor ne işte, ne belediyede, ne ofiste. Kadınlar çalışma hayatından söküp atılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

“Bugün bu durum benim başıma geldi ama yarın bir başkasının başına gelmeyecek değil” diyen Kaleli, şunları söyledi: “Bu durumda kadınların kendilerini yalnız hissetmemesi için biz bu dayanışmayı gerçekleştirdik. Kadınlar her yerde vardır ve bunu bir kez daha ortaya koyduk. Çağrım şu ki, kadınlar işyerlerinde, çalıştıkları yerlerde herhangi bir mobbinge ve ayrımcılığa maruz kaldığında kendilerinin yalnız olmadıklarını bilsinler. Kadınların dayanışmasından bir güç doğduğunu ve bunun bize her zaman bir kazanım olarak döndüğünün farkında olsunlar.”

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları