loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar hem kendileri hem bisikletlerini süsleyip tur attı

Kadınlar hem kendileri hem bisikletlerini süsleyip tur attı
Tarih: 25.09.2017 - 13:50
Kategori: Kadın

Antalya Alanya’da kadınlar, günlük yaşamda bisiklet kullanımına dikkati çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde kadınlar bisiklet turu düzenleyerek günlük yaşamda bisiklet kullanımının artırılması için çağrı yaptı. Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı’nın önünde bulunan meydana toplanan kadınlar bisikletlerini süsledi. Bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla düzenlenen bisiklet turunda kadınlar, polis eşliğinde yaklaşık 6 kilometre pedal çevirdi. Sahil boyunca pedal çeviren bazı kadınlara çocukları da eşlik etti. Etkinlik Tosmur Mahallesi’nde son buldu.

Etkinliği organize eden Ahmet Uçankuş, Alanya’da böyle bir eksiklik olduğunu ve talep üzerine bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Uçankuş, “Henüz ismini bile koymadığımız bir grup bu. İlerleyen günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Haftalık turlarımız da olacak beylerin de bizlere katılacağını umut ediyorum” dedi.

DAHA ÇOK BİSİKLET YOLU

Etkinliğe katılan ve 30 yıldır bisiklete bindiğini söyleyen Hülya Karadayı, Alanya'da daha çok bisiklet yolu olması gerektiğini belirtti. Karadayı, “Daha önce İzmir'de de yaşadım. İzmir bu konuda çok duyarlı bir şehir ve neredeyse her caddede bisiklet yolu bulunuyor. Alanya'da da daha çok bisiklet yolu olmalı. Bunun dışında otomobil ve motosiklet sürücülerinden bizlere karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları