loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınları etkilemenin yolu ilgisiz davranmak

Kadınları etkilemenin yolu ilgisiz davranmak
Tarih: 27.07.2014 - 15:44
Kategori: Kadın

Uzmanlar, sevecen ve ilgili kadınların erkeklerin egosunu okşadığını, ayrıca erkeklerin bu tip kadınların daha iyi anneler olacağına inandığını belirtti.

Yaptıkları üç ayrı deney sonucunda elde ettikleri verileri Personality and Social Psychology Bulletin dergisinde yayınlayan bilim insanları, kadınların daha ilk buluşmada çok ilgili görünen erkekleri “manipulatif ve çıkarcı” kişiler olarak algıladığını ve bu tip erkeklerin “kısa, önemsiz bir ilişki yaşamanın peşinde olduğunu” varsaydıklarını söyledi.

Araştırmacılar erkeklerin ise daha ilk buluşmalarda sorunlarına ilgi gösteren ve onlara sevecen davranan kadınları “daha feminen ve cinsel olarak daha çekici” bulduğunu söyledi. Uzmanlar, sevecen ve ilgili kadınların erkeklerin egosunu okşadığını, ayrıca erkeklerin bu tip kadınların daha iyi anneler olacağına inandığını belirtti.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Gurit Birnbaum İngiliz Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada “Kadınlar yeni tanıştıkları bir erkeğin onlara fazla ilgili davranmasını iki yüzlülük olarak algılayıp onun cinsellik peşinde olduğunu düşünebilir. Ayrıca bu aşırı ilginin erkeğin çaresizliğinden kaynaklandığını düşünün onun güçsüz, feminen bir kişi olduğuna karar verebilirler. Erkekler cinsel olarak çekici görünmek istiyorlarsa kendilerini biraz ağırdan satmalı” dedi.

Birce Bora - Londra

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları