loading
close
SON DAKİKALAR

Kapatılan cemaat okullarında kaç AKP'li yöneticinin çocuğu bulunmakta?

Kapatılan cemaat okullarında kaç AKP'li yöneticinin çocuğu bulunmakta?
Tarih: 27.07.2016 - 12:19
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Başbakan Binali Yıldırım'a kapatılan cemaat okullarında; kaç AKP Milletvekilinin, kaç AKP’li İl Başkanının ve Partinize yakın kaç Bürokratın çocukları mezun olmuş ve okumaya devam etmektedir? diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Başbakan Binali Yıldırım'a kapatılan cemaat okullarında; kaç AKP Milletvekilinin, kaç AKP’li İl Başkanının ve Partinize yakın kaç Bürokratın çocukları mezun olmuş ve okumaya devam etmektedir? diye sordu.

Kayan'ın Soru Önergesi şöyle:

15 Temmuz 2016 Tarihinde Ülke olarak yaşadığımız darbe girişimi sonucunda; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesi eşliğinde Bakanlar Kurulu'nca 81 ilde ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının ilk kanun hükmünde kararnamesi 23 Temmuz 2016 Tarihli ve 29779 Sayılı Resmî Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kararname ile; 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendikanın kapatıldığı duyurulmuştur.

Bu bağlamda;

1- Kararname ile kapatılan bu 15 Üniversiteden mezun olmuş çocuklarımıza, kamuda iş bulmaları konusunda olumsuz bir yönde yaptırımınız olacak mıdır ?

2- Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak; terör örgütünün sahip olduğu okullarda okumakta olan veya mezun olan çocuklarımızın, Devlet tarafından terör örgütü üyesi veya sempatizanı olarak muamele görmeyeceklerinin garantisini verebiliyor musunuz ?

3- Devlet Üniversitelerini kazanamayıp, açıkta kalmamak adına vakıf üniversitelerinde okuyan, terör örgütü ile yakından uzaktan bağlantısı olmayan çocuklarımızı ve ailelerini rahatlatmak adına bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz ?

4- Kapatılan vakıf okullarında; kaç AKP Milletvekilinin, kaç AKP’li İl Başkanının ve Partinize yakın kaç Bürokratın çocukları mezun olmuş ve okumaya devam etmektedir ?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları