loading
close
SON DAKİKALAR

Karın kasları için mekik yerine plank yapın!

Karın kasları için mekik yerine plank yapın!
Tarih: 07.02.2016 - 22:49
Kategori: Sağlık, Yaşam

Daha kuvvetli karın kasları mı İstiyorsunuz? Mekik yapmayı bırakın!

Daha kuvvetli karın kasları mı İstiyorsunuz? Mekik yapmayı bırakın!

Karın kaslarını sıkılaştırmak deyince sizin de aklınıza gelen ilk hareket mekik mi?

Karın kaslarını güçlendirmek için uzmanlar artık en çok plank hareketini tavsiye ediyor. Plank yüzüstü, ellerinizin veya dirseklerinizin üzerinde, vücudunuz dümdüz yere paralel, sabit bir şekilde durarak yapılan bir hareket.

Peki neden uzmanlar bütün dünyada mekikten plank’e kayıyor? Harvard Tıp Okulu yayınladığı bir makalede üç sebep sıralıyor:

Birincisi, mekik beliniz, sırtınız ve boynunuz için risk taşıyan bir hareket. Çünkü omurganızı bükülmüş halde yukarı itiyorsunuz. Eğer dikkat etmezseniz kendinizi karın kasları ile kaldırmak yerine, boyun kasları ile iterek, boynunuza aşırı bir yük bindirme riskiniz de var.

Ayrıca mekik yaparken kasıktan bel omurlarına kadar uzanan ve kalçalarınızı büken kasları da çalıştırıyorsunuz. Eğer bu kaslar fazla güçlenir ve kısalırsa alt omurlarınızı çekmeye başlıyor. Bu da bel bölgesinde rahatsızlık yaratıyor.

İkincisi, mekik sadece karın kası çalıştırırken, plank duruşları vücudunuzun önünde, yanında ve arkasında daha fazla kas gurubunu daha dengeli şekilde çalıştırıyor.

Karın kasları için mekik yerine plank yapın!

Üçüncüsü, günlük hayatımızda veya spor yaparken yaptığımız hareketler aslında kaslarımızın izole şekilde değil beraber çalışmasını gerektiriyor. Mekik birkaç kası izole ederek çalıştırırken, plank göbek bölgenizi etkileyen pek çok kasın dinamik bir şekilde beraber çalışmasını sağlıyor. Bunlar da günlük hareketlerinizde en çok ihtiyaç duyduğunuz kaslar.

CNNtürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları