loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka Belediyesi'nden ‘Ofiste Egzersiz’ eğitimi

Karşıyaka Belediyesi'nden ‘Ofiste Egzersiz’ eğitimi
Tarih: 28.07.2016 - 17:55
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi, masa başında görev yapan çalışanların fiziksel aktivite azlığından kaynaklanan sağlık sorunları yaşamasını önleyebilmek adına, ‘Ofiste Egzersiz’ eğitimlerine başladı.

Karşıyaka Belediyesi, masa başında görev yapan çalışanların fiziksel aktivite azlığından kaynaklanan sağlık sorunları yaşamasını önleyebilmek adına, ‘Ofiste Egzersiz’ eğitimlerine başladı. Uygulamalı etkinliğe katılanlar, yaşamlarında büyük farklılıklar yaratabilecek küçük ve etkili egzersiz hareketlerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu.

TÜM BEDENİ ÇALIŞTIRAN METOT

Eğitmen Ferrin İlbay Yalnız’ın verdiği eğitimin katılımcısı olan çalışanlar; Gryokinesis adlı egzersiz metodu ile tanıştı. Masa başında görev yapan ve gün içinde fazla hareket şansı bulamayan belediye personeli, oturdukları yerde nefes kontrolü sağlama ve egzersiz yapma fırsatı yakaladı.

OTURDUĞUN YERDE EGZERSİZ

Uygulanan egzersiz metoduna göre; bir sandalye ya da tabure üzerinde oturur pozisyonda yapılan beden ve nefes hareketleri, eklemlerin mümkün olan tüm yönlere doğru hareket ettirilmesini sağlıyor. Hareketler ritmik nefes temposuna uyumlu hale getiriliyor. Nefes hareketleri sayesinde tıkanan enerji kanalları açılıyor ve sinir sistemi uyarılıyor, omurgada belirgin bir rahatlama görülüyor.

AMAÇ KASLARI RAHATLATMAK

Ayda 2 kez düzenlenen bu etkinlik sayesinde ofiste masa başında çalışan personelin masa başında çalışırken oluşan kas sıkıntılarını gidermeleri ve bu hareketleri normal gündelik hayatına yerleştirmeleri amaçlanıyor.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları