loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'dan sanat sezonuna muhteşem başlangıç

Karşıyaka'dan sanat sezonuna muhteşem başlangıç
Tarih: 01.10.2015 - 13:53
Kategori: Kültür & Sanat

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, yeni sanat sezonuna muhteşem bir konserle ‘Merhaba’ dedi.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, yeni sanat sezonuna muhteşem bir konserle ‘Merhaba’ dedi. Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde, KODA ve konuk sanatçıların sahneye çıktığı konser, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ

Türkiye’nin en iyi akustik salonlarından birine sahip olan ve kentin kültür-sanat yaşamına önemli katkılar sunan Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, 2015-2016 Sanat Yılı’nı özel bir konserle açtı. Sanatseverlere sürprizlerle iç içe geçmiş, sanat dolu bir yıl yaşatmaya hazırlanan merkezde, yeni sezonun ilk konserini Şef Oğuzhan Kavruk yönetti. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) dinleyicisiyle buluştuğu gecede solist olarak Dilek Türkan, Şenol Talınlı ve Teyfik Rodos sahneye çıktı. Sanatçılara piyanosuyla Sabri Tuluğ Tırpan eşlik etti. Yorumladıkları seçkin eserlerle sanatseverlere muhteşem bir gece yaşatan sanatçılar, ayakta alkışlandı.


SÜRPRİZLERLE DOLU BİR YIL

Ayrıca Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da KODA ile klasik müzik tutkunlarının buluşma noktası olacak. Orkestra, konuk sanatçılarla birlikte bu sanat yılında tam 20 konsere imza atacak. Yeni yılda sanatseverleri pek çok sürprizle de buluşturmaya hazırlanan merkezde sezon boyunca toplam 58 konser gerçekleşecek.


SANATA VE SANATÇIYA TAM DESTEK

Yeni sanat yılı açılış konserinin dinleyicileri arasında yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Demokrasinin olmazsa olmazı çok seslilik, onun hayattaki karşılığı sanattır. Antidemokratik tuzaklarda kaybolup gitmek istemiyorsak, sanatın aydınlığından yararlanmak zorundayız. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, bu inancın eseridir. Çabalarımız yurt içi ve dışında büyük takdirler topluyor ve ödüllendiriliyorsa, hepsini Karşıyaka’ya ve Karşıyakalı hemşerilerime ithaf ediyorum. Çünkü hepsi, sizlerin sayesindedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir ulusun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü rehber edinerek, sanatın ve sanatçının destekçisi olmaya devam edeceğiz. Yeni sanat mevsiminde, tüm sanat emekçilerine başarılar diliyorum” dedi. 


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları