loading
close
SON DAKİKALAR

Kaseti gördüm!

Kaseti gördüm!
Tarih: 24.04.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Erdoğan böylece Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nı suçlama ve kuşku altında da bırakıyordu.

Başbakan Erdoğan, kendisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili şantaj kasetleri olduğunu açıkladı grup toplantısında. Erdoğan böylece Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nı suçlama ve kuşku altında da bırakıyordu. Kamuoyu onlar için “Demek ki şantaja konu olabilecek illegal faaliyetler içindeler” diye düşünecekti bundan sonra... Geçiyoruz...

CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı’na dün sordu:
“Bu kasetlerin varlığını hükümetiniz nasıl bilebilmektedir? Siz izlediniz mi? Bu kasetleri çekenler hangi kuruluşta görevlidir?”

Yerinde sorular... Dönüyoruz geçen martın 27’sinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bugün ve Kanaltürk ortak yayınında söylediklerine... Kemal Bey, Erdoğan’ın Deniz Baykal kasetini izlerken çekilmiş videosunu izlediğini söylüyor:
- Erdoğan’ın gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm...

Kılıçdaroğlu, “Nerede gördünüz?” sorusuna “Onu açıklayamam” diyor...

Bu kasette Baykal videosunun dağıtım emrini Erdoğan’ın verdiği görülmektedir.

Peki bu videoyu Kemal Kılıçdaroğlu’na izleten kimdir? Erdoğan’ı suçlu duruma düşüren bu kasetle ilgili Kılıçdaroğlu neden bugüne kadar suç duyurusu yapmamıştır? Neden kendisinin Baykal’a kurulan komplo sonucu o koltuğa oturduğunu saptadığı halde siyaseten gereğini yerine getirmemiştir?

Görüldüğü gibi.. Umut Oran’ın Kemal Bey’e sorması gereken sorular da var.

Cinnet vatan!

Seçim, sandık, hile, YSK, Yalova, kebap, Gezi, 1 Mayıs, Taksim, Yenikapı, yasak, biber gazı, kuraklık, hain, ajan, paralel... Bunlar birinci sayfa haberlerinin kodları... Bir de üçüncü sayfa haberleri var... Onlar da cinayet, kurşun, yaralama, ölüm, trafik kazası gibi kodlar üzerinden yürüyor. Aşağıdaki tüm haberler Cumhuriyet gazetesinin önceki günkü 3. sayfasında yer alıyordu. Tek bir günde tek bir sayfaya sığdırılan haberler şunlar:
* Teksas gibi... Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve beraberindekiler gittikleri gece kulübünde silahla yaralandı.
* İstanbul Bağcılar’da alacak - verecek meselesi nedeniyle çıkan kavgada kafasından vurulan Hıdır Güngör olay yerinde yaşamını yitirdi.
* İstanbul Beşiktaş’ta sabaha karşı bir kafede meydana gelen kavgada tabancadan çıkan kurşun o sırada caddeden geçmekte olan Erkan Bektaş’a isabet etti. Başından vurulan Bektaş hayatını kaybetti.
* Tokat Turhal’da 26 yaşındaki H.G., kız arkadaşı olduğu öne sürülen Ş.Ş.’yi tabanca ile öldürdü, ardından kendini asarak intihar etti.
* Ankara’da otobüsle minibüsün yolcu kapma yarışı kazayla sonuçlandı. Olayda 3 kişi ölürken 6’sı ağır 20 kişi yaralandı.
* Antakya’da işçi servis aracının üst geçitten uçması sonucu üç işçi yaşamını yitirdi.
* Konya Ereğli’de iki tarım işçisi çadıra kurdukları borusu olmayan sobadan çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.
* Tokat Almus’ta 65 yaşındaki Gülsüm Pekar kene ısırması sonucu öldü.
Cennet vatan oldu cinnet vatan. Neden acaba?

KISIT

CHP’nin yaptığı seçim itirazlarına kulak tıkayan Yüsek Seçim Kurulu, AKP’nin bir dediğini iki etmedi, Yalova seçimlerini iptal etti. Gerekçe; “Kısıtlılar”ın, yani oy kullanmaları yargı kararıyla yasaklanmış olanların oy kullanmış olmasıydı. Kısıtlıların oy kullandığı itirazını yapan AKP bunu nereden mi öğrenmiş? Adalet Bakanlığı’nın kısa adı UYAP olan Ulusal Yargı Ağı Projesi’ne girerek öğrenmişler. Peki, bu basit şeyi zamanında YSK neden yapmamış da akıl hastasıyla, mahkumuyla, askeriyle kısıtlı olanlara seçmen kartı göndermiş?
YSK suçu başkasının üzerine atamaz. Çünkü yasalara göre seçimlerin adil ve dürüst yapılmasından YSK sorumludur. Hatayı sen yapacaksın ama faturayı başkaları ödeyecek! Ne âlâ?

Enerji Bakanı “Kuraklık nedeniyle İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan elektrik ithal edebiliriz” diyor.
Türkiye’nin komşuları elektrik ihraç eder konumunda olduğuna göre ülkemizde yaşanan sıkıntının sorumlusu kimdir acaba?
Akif Kökçe

ÖRTÜ

Konya kent merkezindeki Atatürk Anıtı, İstanbul Sarayburnu’nda-kinden sonra inşa edilen ikinci Atatürk anıtı... O alanın adı da “Anıt Alanı” olup resmi törenler bu alanda yapılır.
Konya Milletvekili Atilla Kart İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soruyor:
- Anıt ve üstüne oturduğu kaidenin üstü, birkaç aydır örtülmüş durumdadır. Anıt çevresinde sürdürülen hiçbir faaliyet yoktur. Bakım veya benzeri çalışmaların yapılacağına dair, herhangi bir tabela mevcut değildir. 23 Nisan Törenleri de civardaki Gazi Lisesi bahçesinde yapılmıştır. Bu anıtın üstü neden örtülmüştür?
Atatürk’ü tarihten silmek için yeni bir kampanya mı başlatılıyor?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları