loading
close
SON DAKİKALAR

Kenan Budak katledilişinin 35. yılında mezarı başında anıldı

Kenan Budak katledilişinin 35. yılında mezarı başında anıldı
Tarih: 26.07.2016 - 14:39
Kategori: Sendika

İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak, katledilişinin 35. yılında Silivrikapı’daki mezarı başında anıldı.

25 Temmuz 1981'de Zeytinburnu'nda polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak mezarı başında anıldı.

Anma törenine DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Eski Genel Başkanı Rıdvan Budak, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden ile DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri ile Budak ailesi ve işçiler katıldı. 

Anma töreninde konuşan DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak, Kenan Budak’ın 12 Eylül darbecileri tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, 12 Eylül’ün emeği ve solu hedef almasının ardından bugünlere gelindiğini vurguladı. Budak, bugün de Türkiye’nin cemaatlar-tarikatlar arasındaki mücadeleye tanık olduğuna işaret ederek laiklik ve demokrasiyi savunan bir cephenin oluşumunun önemine değindi.

Rıdvan Budak'ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko da Türkiye’nin, bağımsız, laik ve sosyal hukuk devleti olmadığı müddetçe darbeler ülkesi olmaktan kurtulamayacağını söyledi. Suruç’tan Ankara’ya son bir yılda yaşanan saldırıları hatırlatan Kani Beko, darbe girişimi sırasında da çok sayıda insanın öldürüldüğünü ifade ederek Türkiye’nin bir toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu vurguladı. Beko, emekten ve demokrasiden yana tüm kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları