loading
close
SON DAKİKALAR

Kendisini de AKP’yi de kurtaramayacak

Kendisini de AKP’yi de kurtaramayacak
Tarih: 09.05.2015 - 07:28
Kategori: Söyleşi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve Manisa mitingleri öncesinde uçakta Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp'in sorularını cevapladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘AK Parti’nin Eşbaşkanı’ diye nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitingleri ve sivil toplum örgütleriyle olan toplantıları hakkında “Ne yaparsa yapsın kendisini de AKP’yi de kurtaramayacak” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve Manisa mitingleri öncesinde uçakta Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp'in sorularını cevapladı...

HİÇ UMUTLANMASIN

“Erdoğan, AKP’nin başarısızlığının kaygısını yaşıyor. Bu nedenle doğrudan devreye girdi, başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor. Hukuku çiğnemesinin nedeni de bu. AKP’yi nasıl kurtarabilirim; onun da ötesinde kendimi nasıl kurtarabilirim derdinde. Ama hiç umutlanmasın ne yaparsa yapsın kendisini de AKP’yi de kurtaramayacak.

YSK UYARMALI

YSK’nın seçimlerin tarafsızlığı ve güven içinde yapılmasından sorumlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer ‘Tepe yöneticinin Anayasa’ya göre sorumsuzluğu esastır. Onunla ilgili karar alamıyoruz’ diyorlarsa bu doğru bir davranış değildir. En azından uyarması gerekir. Sorumsuz birisinin hukuk sisteminin dışına çıkıp, kendi sorumsuzluğunu yasaları çiğnemek yoluyla işletmesi, böyle yoluna devam etmesi kabul edilemez.

ANAYASA’YI İHLAL

Hukukta temel bir kural vardır. Akli melekeleri olmayan insanların sorumsuzluğu kabul edilir ve yargı bunlara ceza bile vermez. Ancak onlara makam da verilmez. Şimdi kişi tepe noktada, yetkileri var. Hukukun üstünlüğüne inanması gerekiyor. Anayasa’ya uyma konusunda yemin de etti, tarafsızlığını koruyacağına dair namusu ve şerefi üzerine etti bu yemini. Öyleyse tarafsızlığını koruyamıyorsa Anayasa’yı ihlal ediyor demektir.

ABBASAĞA UYARISI

(Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Abbasağa Parkı ile ilgili ‘Her işi halka sorarsam hiçbir şey yapamam’ açıklamasıyla ilgili) Her şeyi halka soracağız. Özellikle de yeşil alanlarla ilgili her konuda halka soracağız. Bizi o makama getiren halkın kendisi, oylarıdır. Halka rağmen yönetemezsiniz.

PATATES TARTIŞMASI

(Kilosu 5 TL’ye kadar çıkan patates fiyatları hakkında) İthalat yaparak, spekülatörlere dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğiz. Patatesin üretildiği yer belli. Çiftçiden kaça aldıkları da belli. Patatesi 4 liraya satan da belli. Bütün aktörler fiyatlar belli ve siz bu sorunu çözemiyorsunuz. Çözmek için dışarıdan patates getireceğinizi söylüyorsunuz. Bu sadece satanı değil üreticiyi de vuruyor. Patates üreten çiftçiyi de perişan ediyorsunuz demektir.

YAKINDAN BAKACAĞIZ

(1 Mart tezkeresi öncesinde Türkiye’nin Irak’a asker göndermesi karşılığında Dubai’de imzalandığı ileri sürülen ‘1 milyar dolarlık hibe ya da 8 milyar dolarlık kredi anlaşması’ ile ilgili) Listemizde bu uluslararası gizli anlaşma da var. Anılan anlaşma Cumhuriyet tarihimizde ekonomik bir metne siyasi konuların konulduğu tek anlaşmadır. O anlaşma Türkiye’nin pazarlanması anlaşmasıdır. O anlaşmaya iktidarımızda daha yakından bakacağız.”

‘Kaynak nerede’ yanıtı; Duyduğum en ayıp soru

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz ‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, asgari ücreti 1500 TL yapacağız, taşeron işçilere kadro vereceğiz’ diyoruz. Koro halinde ‘Kaynak nerede?’ diye soruyorlar. Duyduğum en ayıp soru” dedi. Partisinin Balıkesir ve Manisa mitinglerinde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin iktidarı hedef alarak “Yuh” çekmelerini ise engelledi. CHP lideri özetle şöyle dedi:

VEFA BORCUMUZ

“İktidara göre emeklinin bir eli yağda bir eli balda. Ne veriyorsun Allah aşkına. 8 milyon emeklinin aylığı 1000 TL’nin altında. Oysa CHP’nin en başta emeklilere vefa borcu var. Madem ki Mustafa Kemal ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diyorsa, ben de bu meydandan ilan ediyorum: Emeklinin kimsesi CHP’dir diyorum. Kimse unutmasın, bütün emekli kardeşlerimden bir tek fire bile beklemiyorum. Hakkınızı savunuyorsanız, memlekete huzur istiyorsanız, ‘Ben de bayramlarda torunlarıma harçlığını vereyim, Kurban Bayramı’nda oturup onurlu bir insan gibi, kimseden yardım almadan kurbanımı keseyim’ diyorsanız adres belli, adres CHP.

EN BÜYÜK ACI

Soma, en büyük acının yaşandığı yer. Madenlerdeki taşeron sistemini kaldıracağız. Türkiye Kömür İşletmeleri nasıl çalıştırılıyorsa aynı şekilde çalıştırılacak. Huzur içinde yer altında çalışıp, evine gidecek madencimiz. Meraklanma Soma, güvenli yeraltına çalışmanın koşullarını yaratmak boynumun borcu. Sadece 4 yıl için yetki istiyorum. İşsizliği yeneceğim, öncelik benim çocuğum değil işsizin çocuğu... Sen birilerine düşünüyorsun ben üreteni düşünüyorum. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var.” 

 Okan Konuralp - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları