loading
close
SON DAKİKALAR

KHK ile ihraç edilen Mihriban Yıldırım beraat etti, işine dönmek istiyor

KHK ile ihraç edilen Mihriban Yıldırım beraat etti, işine dönmek istiyor
Tarih: 19.10.2017 - 17:36
Kategori: Gündem

ByLock iddiasıyla 'FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği'nden yargılanan ve KTÜ asistan hekimlik görevinden ihraç edilen Mihriban Yıldırım beraat etti. Yıldırım, 'Bir yıldır yaşadığım her şeyin sebebi asılsız bir suçlama. İşime geri dönmek istiyorum' dedi.

OHAL kapsamındaki ihraçların ne kadar keyfi ve hukuksuz olduğu kanıtlanmaya devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Psikiyatri Anabilim Dalında asistan hekim olarak görev yaparken kamudan ihraç edilen ve “FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği”nden yargılanan asistan hekim Mihriban Yıldırım, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma ile beraat etti. Yıldırım hakkındaki Adli Kontrol Tedbiri de kaldırıldı.

Kararda; “Sanık Mihriban Yıldırım’a yüklenen FETÖ/PYD terör örgütüne üye olma suçundan Terörle Mücadele Kanunu’nun 5, 7 maddeleri ile TCK’nın 314/2 maddesi gereğince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılaması sonucunda sanığa yüklenen suçun işlendiğinin sübuta ermemesi nedeniyle CMK 223/2-e maddesi gereğince bu suçtan beraatine karar verilmiştir” denildi.

Emniyet: ByLock kullanıcısı değil

Karara ilişkin
BirGün’den Burcu Cansu'ya konuşan asistan hekim Yıldırım, kararın bu şekilde sonuçlanacağını beli​r​terek şunları söyledi:

“İlk açığa alındığımda gerekçe sunulmamıştı, üniversitede soruşturma açılmıştı ve henüz soruşturma sonuçlanmadan 1 Eylül 2016’da yayımlanan KHK ile ihraç edilmiştim. 27 Eylül 2016’da polisler evime baskın yaptığında hakkımda yakalama kararı olduğunu ve ByLock suçlaması olduğunu öğrendim. Sonra mahkeme süreci başladı.

Mahkeme Emniyetten ve KTÜ’den belge istemişti. Ankara Emniyeti’nden ‘ByLock kullanıcısı değildir’ yazısı geldi. KTÜ’den gerekçeli karar ve soruşturma açma sebepleri sorulduğunda, daha önceden hazırlanan ByLock listesi gönderildi. Bu listeyi kim hazırlamış, nasıl hazırlamış belli değil.

Bütün bu asılsız suçlama karısında savcı beraatimi istedi ve mahkeme beraatimle sonuçlandı.”

“İşime dönmek istiyorum”

Sorumluların hesap vermesi için soruşturma açacağını söyleyen Yıldırım, “Suçu uyduran kimlerse sorumlular hesap verene kadar mücadeleme devam edeceğim. İhbar mı, kurum amirlerinin keyfi kararı mı bunların ortaya çıkması için suç duyurusunda bulunacağım. İhbarsa bile aslı olmayan bir ihbarla hakkımda işlem yapan kimler ise hesap vermeli” diye konuştu.

KTÜ’deki görevine geri dönmek istediğini belirten Yıldırım, “İhraç edilmemle ilgili OHAL Komisyonu’na yaptığım başvuruya mahkeme evraklarını da göndereceğim” dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları