loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 1 Mayıs'ta meydanlarda hakkınızı arayın

Kılıçdaroğlu: 1 Mayıs'ta meydanlarda hakkınızı arayın
Tarih: 30.04.2016 - 16:04
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP lideri, '1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığında atık kağıt işçileriyle bir araya geldi. Toplantıya, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, belediye başkanları ile Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, Ali Mendillioğlu ve geri dönüşüm işçileri katıldı.

CHP lideri il başkanlığında yaptığı konuşmada, geri dönüşüm işçilerinin geleceğe umutla bakamadığını ifade ederek, bu soruna çözüm üreteceklerini söyleyerek, "Çankaya’ya ilk uygulamamızı yaptık, orada işçilerimiz sigortalılar, geleceğe güvenle bakıyorlar. Benzer uygulamayı İstanbul’da da gerçekleştireceğiz. Yine bütün arkadaşlarımız çalışacaklar, hepsinin sosyal güvenliği olacak. Geri dönüşüm işçilerini aslında hepimiz görüyoruz ama onların görünür olmaktan kastettikleri sosyal güvenceyle çalışmak. Bakanlık bir karar alıyor uygulamaya koyuyor. 500 bin kişiye ne olacağını düşünmüyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir sosyal devlet olmalı. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Siz bir karar alıp 500 bin kişiyi görmezden gelirseniz kim bulacak çözümü. Böyle bir kararı onlar aldılar ama sizin sosyal güvenceli çalışmanız için kararı da biz alacağız. CHP her zaman emekten ve mazlumdan yana olmuştur. Bunu sürdüreceğiz” dedi.

“ 1 MAYIS GELİYOR GİDİN MEYDANLARLA HAKKINIZI ARAYIN”

Kılıçdaroğlu, yarın kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı'yla ilgili olarak, "1 Mayıs geliyor gidin meydanlarla hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğün sonuna kadar kullanın. Birisi size farklı bir gözle bakarsa, sizleri çalışırken bile ötekileştirirlerse kapım her zaman açık. Kapıma gelin sizi onurla ve gururla karşılarım. Bu ülkede kimse aç ve açıkta kalmasın. Bu ülkede toplumsal uzlaşmanın ana dayanağı budur. Hepimizin karnı doyarsa ‘ne güzel bir ülke’ deriz. Biz emekten yanayız. 

Başkanımız (Cemal Canpolat) 09. 30'da Bakırköy'de olalım diyor. 1 Mayıs'ı bayram havasında kutlayacak arkadaşların özellikle emekçilerin bir arada olması güzel bir şey” ifadesini kullandı.


“KENDİ ÜLKEMİZİN TOPRAKLARINA KAN AKMASINI İSTEMİYORUZ”

 Kılıçdaroğlu Nusaybin'den gelen şehit haberlerine de değinerek, 'Son derece üzgünüz. En büyük sorun toplumsal barışımızın bozulmuş olması. Kendi ülkemizin topraklarına kan akmasını istemiyoruz. Huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi.


İHA 










ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları