loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Devleti yöneteni kandırırsanız vay bu milletin haline

Kılıçdaroğlu: Devleti yöneteni kandırırsanız vay bu milletin haline
Tarih: 17.11.2017 - 16:07
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 2019'da sandığa gideceğiz. Önümüzde 2 seçenek var. Tek adam rejimi ya demokratik parlamenter sistem. Hepimizin sorumluluğu var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

CHP lideri, "Düne kadar bizi eleştiriyorlardı şimdi net görüyorlar, hizmeti Türkiye sathına ancak CHP'li belediyeler götürür" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Tarihimizde bir ilk gerçekleşti. Devletin kozmik odası devleti yönetenler tarafından bir terör örgütüne teslim edildi. Beni kandırdılar, beni aldattılar, dediler. Ne demek beni kandırdılar? Devleti yöneteni kandırırsanız vay bu milletin haline. 

Her bakan değiştiğinde milli eğitim politikası da değişti. (Tekirdağ'da) 11 ilçeye 11 okul yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gerekiyor ama işi beceremiyorlar, biz yapıyoruz.

-Net asgari ücreti bin 500 lira yapacağız, dedik, nereden bulacaksınız, dediler. En küçük belediyemiz dahil bütün belediyelerimizde net asgari ücret en az bin 500 liradır. Demek ki oluyor. Küçük belediye dahi yapıyorsa koskoca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunu nasıl yapamıyor? 2019'da sandığa gideceğiz. Önümüzde 2 seçenek var. Tek adam rejimi ya demokratik parlamenter sistem. Hepimizin sorumluluğu var. Cumhuriyeti kuranlar bize güzel bir Türkiye bıraktılar, bedel ödediler, hayatlarını verdiler. Biz demokrasimizi geliştirmek zorundayız. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız.

Düne kadar bizi eleştiriyorlardı şimdi net görüyorlar, hizmeti Türkiye sathına ancak CHP'li belediyeler götürür.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar, paramız yok dediler. Bakanlık yapıyor metroları. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz kendi metrosunu kendi yapıyor, üstelik üçte bir fiyatına.

-Belediye başkanlarıma 2 şeyi mutlaka dikkate alacaksınız, diyorum. Seçildiğiniz andan itibaren herkesi kucaklayacak kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz, her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. 

-Dediler ki 'Biz İstanbul'a ihanet ettik'. Ama Kadir başkanımız (Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak) ve bizim belediye başkanlarımız kentlerine asla ihanet etmediler. Yeşili de korudular hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara (AKP'li belediyeler) belediyecilik dersi de verebiliriz. Bir kent nasıl yönetilirmiş gösterebiliriz. 

-Tekirdağ çok sayıda göç alıyor. Belediye başkanlarımız kimseyi ötekileştirmiyor. Bizim ruhumuzda insana, vatana, bayrağa sevgi vardır. Bizim ruhumuzda kuvayı milliye vardır."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları