loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Evet demenin vebali, Hayır demenin onuru var

Kılıçdaroğlu: Evet demenin vebali, Hayır demenin onuru var
Tarih: 29.03.2017 - 15:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Evet oyu çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir maceraya sürüklenecek. Evet demenin vebali var, Hayır demenin onuru var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de STK'lerle ve muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Evet oyu çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir maceraya sürüklenecek. Evet demenin vebali var, Hayır demenin onuru var" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bütün mütedeyyin kardeşlerime söylüyorum, kul hakkı yemenin günah olduğunu herkese öğretin. Kul hakkı yemenin suç olmaktan çıkarıldığı bir anayasa değişikliğine kim evet der, merak ediyorum. 

Başkan çıkar, 'Ben her şeyi yapıyorum, muhtarlıkları kapatıyorum' diyebilir. 

Öyle bir düzen getiriyorlar ki adalet tamamen ortadan kalkıyor. Partinin genel başkanı hakim tayin ediyor. Cumhurbaşkanı hem partinin başkanı hem de Cumhurbaşkanı olacak. Çift başlılık geliyor. İl başkanı da vali de Cumhurbaşkanını temsil edecek. Sadece tepede değil aşağıda da çift başlılık olacak. Devlette kaos olacak. Devlet düzeni temelden dinamitlenmiş olacak. 

Demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yanaysan bu anayasa değişikliğine hayır diyeceksin.

Milletvekili sayısını 600'e çıkarıyorlar. Vatandaşın cebinden biraz daha para alacaklar. Parlamento güçlenecekmiş. Sayısal olarak güçleniyor. 

Sadece kendilerine değil çocuklarına da ikbal hazırlıyorlar. Sizin çocuklarınız El Bab'a gidecek. Onların çocukları askerlikten muaf olacak, 2 yıl vekillik yaptıktan sonra vekil emekliliği almaya hak kazanacaklar.

Bizim çocuklarımız arasında ayrım yapan bir düzeni reddetmeliyiz. O yüzden bu anayasa değişikliğine hayır demeliyiz. 

Bütün sandıklara sahip çıkacağız. 

Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar yine görevlerinin başında olacak. 

Evet oyu çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir maceraya sürüklenecek.

Evet demenin vebali var, Hayır demenin onuru var.

Her tarafta evet yazıyor. Niye evet onu söylemiyorlar. Kendilerine ikbal hazırlıyorlar, olayın özü budur.

Bu anayasa değişikliği taşeron işçinin sorununu çözmüyor. Başkan bir kararnameyle sendikaları kapatabilir, kıdem tazminatını kaldırabilir, asgari ücreti dondurabilir.

Bu anayasanın her aşaması sorunludur. Anayasalar bir uzlaşma belgesidir. Bütün vatandaşların haklarını güvence altına alır anayasa. Bu anayasayla üstünlerin hukukunu oluşturuyorlar. Başkan her türlü yetkiye sahip olacak ama hesap vermeyecek.

Demokrasiye yapacağımız en büyük katkı bir kişiyi ikna edip sandığa götürmektir.

Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor, diyorlar. 'İstediğiniz televizyon kanalında tartışalım' diyorum. Gelemezler, biliyorlar ki ben doğruları söylüyorum.

Hayır'ı çıkaracağız, rahat bir nefes alacağız. Birlikte yapacağız."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları