loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir'

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir'
Tarih: 01.09.2014 - 23:36
Kategori: Medya

'Mustafa Sarıgül'ü ileride 'A' takımında görür müyüz' sorusuna, Kılıçdaroğlu, 'Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir, herhangi bir sorun yok' yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce'nin partiden tasfiye edilmeyeceğini söyledi. Mehmet Bekaroğlu için "CHP'ye gelmesini isterim" diyen Kılıçdaroğlu, "Mustafa Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, star TV ana haberde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Adli yıl açılışına Cumhurbaşkanı katılmadı. Başbakan ve hükümeti temsilen de kimse yoktu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Doğru değil, yargı siyasetçilerin at koşturdukları bir alan değil, olmaması da gerekir. Bağımsız ve tarafsız olması gerekir yargının. Hükümetin, adli yılın açılışında hazır bulunması, Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Adalet Bakanının olması gerekiyor ama onlar katılmadılar" yanıtını verdi.

Hükümetin, adli yıl açılışına, "paralel yargı" nedeniyle değil, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki olarak katılmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, savunma hakkının kutsal olduğunu ve bunu avukatların temsil ettiğini söyledi.

"Savunmanın olmadığı yerde, siz hangi adli yılı açacaksınız" diye soran Kılıçdaroğlu, kendilerinin de zaman zaman adaletten, yargıdan, savunmadan şikayetlerini dile getirdiklerini ancak törene katılmak durumunda olduklarını kaydetti.

Kitapçığın fırlatılması

"CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cumhurbaşkanı yemin töreninde tüzük kitapçığı fırlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü grup toplantısının büyük bir bölümünü size ve partinize ayırdı. Bunu nasıl görüyorsunuz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğuna yeni oturan birisinin, ilk grup toplantısında, doğrudan doğruya anamuhalefet partisini hedef alıp, bir konuşma yapması şık değil. Bakın ben şu ana kadar olumsuz bir şey söylememeye özen gösterdim. Ama o daha koltuğa çıkar çıkmaz ilk hedef CHP. Ne oldu, daha bir nefes al" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Engin Altay'ın, "Yüksek Seçim Kurulunun, seçim sonuçlarını Resmi gazete'de yayımlatmamasına" ilişkin soru sormak istemesine rağmen, TBMM Başkanı Cemil çiçek'in söz vermediğini savunan Kılıçdaroğlu, Altay'ın, tüzük kitapçığını fırlatmasını "meşru müdafaa" olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Hukukta, meşru müdafaa var. Siz, zorunlu olduğunuz zaman belli bir suçu işlersiniz ve o suç
olmaktan çıkar. Adam öldürmek suçtur, ama meşru müdafaa içinde öldürürseniz suç değildir. Söz istiyor, söz verilmiyor, iç tüzüğe göre istiyor, 'vermeyeceğim' diyor. Vermezseniz, siz Anayasa'yı çiğniyorsunuz. Kim? Anayasa'yı çiğneyen TBMM Başkanı" diye konuştu.

Muharrem İnce'nin adaylığı

"Kongrede Muharrem İnce rakibiniz. Onun aday olması sizi şaşırttı mı" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Hayır, üç aşağı, beş yukarı belliydi zaten" cevabını verdi.

"İnce'nin kendisi hakkındaki sözlerinin hatırlatılması" üzerine, Kılıçdaroğlu, CHP'nin geleneğinde artık çatışmanın değil, demokratik bir yarışın olduğunu söyledi.

"İnce'yi tasfiye etmeyeceğiz"

"Muhalif isimlerin tasfiyesi olacak mı" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, her vatandaşın oyuna ihtiyaçlarının olduğunu, tasfiyenin olmayacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağını, CHP'yle yollarını ayıracaklarını kaydetti.

"Muharrem İnce'nin önümüzdeki süreçte tasfiyesi söz konusu olur mu" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hayır. Niye tasfiye edelim? Ben, geçmişte de genel başkanlığa aday olmuş pek çok arkadaşla çalıştım. Hatta bunların pek çoğu merkez yönetim kurulu üyesi" karşılığını verdi.

Mehmet Bekaroğlu'ya davet

"Nasıl bir CHP göreceğiz bundan sonra" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, sorunlara odaklanmış, halka güven veren, farklı seslerin değil ortak sesin çıktığı bir CHP'nin olacağını anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Mehmet Bekaroğlu'nu davet ettiniz mi" sorusuna da "Bekaroğlu ile görüşmemiz oldu. Gelmesini isterim. Henüz kararını bildirmedi" yanıtını verdi.

Mansur Yavaş'ın CHP'de olması

"Mansur Yavaş'ı CHP yönetiminde görür müyüz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın başarılı bir grafiğinin bulunduğunu, CHP'de olmasının güzel olacağını ifade etti.

"CHP niye sağa kaysın ki?"

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP siyasetinde yer vermeyi düşünür müsünüz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Bence siyasete girmesi çok iyi olur, siyasetin düzeyi açısından" karşılığını verdi.

"Bekaroğlu'ndan sonra, Gezi olaylarında adı sıkça öne çıkan İhsan Eliaçık gibi isimlerin de partiye davet edildiği haberleri geldi. CHP sağa kayıyor yorumları yapılırken, bu kişilerin daveti bu yorumları güçlendirmiyor mu" sorusunu, Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

"Bazı haberleri ben de gazeteden okuyorum ve bazen de şaşkınlıkla okuyorum. Çıkan isimler var, benim görüştüğüm var. Bunların çoğu doğru değil. İhsan Beyle konuşmadık hiçbir zaman, hele siyaseti hiç konuşmadık. Çok az, bir veya iki kez belki bir yerde karşılaşmışızdır. İhsan Beye haksızlık etmiş oluruz. Siyaseti düşünüyor mu düşünmüyor mu onu bile bilmiyorum."

Mehmet Bekaroğlu'nun "sağ tandanslı" olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "CHP niye sağa kaysın ki? CHP'nin yeri, konumu, programı, tüzüğü belli. Sağdan bir kişinin CHP'ye gelmesiyle CHP niye sağa kaysın ki? Gelen bütün arkadaşlarımız CHP'nin tüzüğünü, programını okuyorlar, kabul ediyorlar, geliyorlar" dedi.

"Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir"

"Mustafa Sarıgül'ü ileride "A" takımında görür müyüz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir, herhangi bir sorun yok" yanıtını verdi.

"Muharrem İnce'ye bir kırgınlığınız yok mu" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Hayır, her CHP'linin, CHP Genel Başkanlığına aday olma hakkı vardır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, kazanması durumunda İnce'ye en büyük desteği kendisinin vereceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları