loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşme

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşme
Tarih: 03.09.2015 - 22:17
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca Gayrettepe'deki Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlenen geleneksel "Perşembe Söyleşileri'ni izledikten sonra, aynı otelde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir araya geldi. Görüşme talebinin Perinçek'ten geldiği öğrenildi.
Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 30 dakika süren görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da katıldı.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan otelden ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU, PARTİSİNİN “PERŞEMBE SÖYLEŞİLERİ" TOPLANTISINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Beşiktaş Gayrettepe'deki Renaissans Bosphorus Hotel'de düzenlenen "CHP İstanbul Perşembe Söyleşileri" programına katıldı.

Toplantıda, CHP'nin daha önce açıkladığı “Merkez Türkiye" projesi hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Proje 2017'de başlayacak. Neden 2017 derseniz, Türkiye'nin kanayan birçok ekonomik yarası var. Bizim ilk önce yapmamız gereken, dağılmış olan gelir bozukluğunu düzeltmek, sosyal adaleti tesis etmek, ekonomide yeniden yatırımların canlanması için hukuku tesis etmek... Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlüğü bir Türkiye gerçeğine dönüştürmekle yükümlüyüz. İlk 1 yılda bunları yapacağımız için, bu projeye başlamayı biraz geciktirmiş oluyoruz. Mekan dile getirmiyoruz, çünkü bir rant kapısı olarak bir proje sunmuyoruz. Biz, Türkiye'nin ihtiyaçlarından doğan bir proje sunuyoruz. Bu projenin nerede yapılması gerektiğine dair kararı siyasetçi veremez. Bu karar teknik bir karardır ve o teknik kararı da işin ehline bırakmak gerekir. 2017'de üstyapı ve altyapı yatırımlarına başlandığında zaten ekonomi hemen canlanacak. 2019'da şehir, yaşayan bir şehre dönüşecek. Bizim ziyaret edeceğimiz, belki de yaşamayı isteyeceğimiz bir şehir, normal koşullarda bir sonraki seçimden önce, 2019'da esasında Türkiye'de hayat bulmuş olacak."

"KÜRT SORUNUNU BİZ ÇÖZERİZ"

Kürt sorununu kendilerinin çözebileceklerini anlatan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da, “Bu bölgeye 200 milyarlık bir yatırım yapmayı karara bağlamış bulunuyoruz. 60 milyar doları altyapı yatırımı, 140 milyar doları üstyapı, fabrikalar, eğitim tesisleri için kullanılacak. Bunun sonunda 2 milyon 200 bin kişiye istihdam olanağı yaratacağımızı hesaplıyoruz. Neredeyse Türkiye'deki işsizlik açığının büyüklüğü kadar kişiye istihdam yaratılacak. Her yıl 140 milyar dolar ekonomiye katma değer sunacağız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları