loading
close
SON DAKİKALAR

Kobane'de Devrimci Bir Şehit

Kobane'de Devrimci Bir Şehit
Tarih: 13.10.2014 - 00:00
Kategori:

Ahmet Kale; Türkiye'li Devrimci Suphi Nejat Ağırnaslı Kobane'de Öldürüldü

Devrimci Genç Nejat Ağırnaslı Kobane’de IŞİD çetelerince katledildi.

Boğaziçi Üniversitesi Yüksek lisans öğrencisi, çevirmen, Enternasyonalist devrimci Suphi Nejat Ağırnaslı Kobane’de emperyalizm adına Ortadoğu’yu kana bulayan IŞİD çetelerine karşı savaşmak için bir süredir Kobane’de YPG saflarında yer alıyordu.

7 Ekim günü gerici çete tarafından katledilen devrimcilerin arasında Paramaz Kızılbaş kod adlı Suphi Nejat Ağırnaslı’nın da olduğu bugün açıklandı.

Nejat devrimci bir ailenin son kuşağındandı. Dedesi eski TİP Senatörü Niyazi Ağırnaslı, Annesi Nuran Ağırnaslı halen HDP Kadıköy yöneticilerinden. Babası Hikmet Acun, “Oğlumu, yoldaşımı, kardeşimi, Nejat’ı Kobane’de kaybettim. Önünde çok parlak hayatlar varken o, devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu, beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyültür, tekrar yoktur. Onun önünde saygıyla eğiliyorum.” Diyecek kadar devrimci bir baba. İşte böyle bir ailenin örnek bir uzantısıydı Nejat.

Tanırdım onu. Bir zamanlar yöneticisi olduğum Sosyal İnsan Yayınları’na uğrar, Kıvılcımlı konusunda bilgilenir, tartışırdı benimle. Zaman zaman karşılaştığımızda da beni utandıracak kadar saygılı davranışını esirgemezdi.

2011’de KCK operasyonlarında hoyratça evi basılarak alınıp götürüldüğünde ailesi vakarla durmuştu onun arkasında.
Kitap çevirirdi Nejat, iki dilden hem de. Aydındı, kültürlüydü, yürekliydi, mütevazi ve saygılıydı herkese. Kobane’de hiç tanımadığı insanların zulme uğramasına karşı savaşmaya gidecek kadar da kararlı ve inançlıydı.

30 yaşını dolduralı daha 1 ay bile olmamışken, gerici, bağnaz, insanlık dışlı haydutların kurşunlarıyla can verdi Nejatımız.

Ne büyük kayıp insanlık için. İnancı, kararlılığı ve dayanışmacılığı hepimize örnek olsun bu güzel çocuğun. 

Ahmet Kale - Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları