loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaman alkış...

Kocaman alkış...
Tarih: 12.09.2017 - 00:00
Kategori:

Bu gazeteler; mensupları gözdağı amacıyla tutuklandığı halde kesinlikle geri adım atmadılar.. Politikalarını değiştirmediler... Taviz vermediler... Habercisi, editörü, yazarıyla dik durdular, iktidarın hoşuna gidecek manevralara girişmediler..

Bu satırlar yazılırken Cumhuriyet gazetesi mensuplarının Silivri’deki duruşması henüz bitmemişti. Gazeteciler dışarda merakla bekleşirken içerde 316 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ile 256 gündür tutuklu Ahmet Şık’ın tahliye talepleri görüşülüyordu.


Bu arada Sözcü gazetesinin mensupları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun da hapiste olup hâlâ hakim karşısına çıkarılmadılar. Gazetenin sahibi Burak Akbay ise yakalama kararıyla aranıyor.

***

Cumhuriyet ve Sözcü mensupları hakkındaki iddiaların ne kanıtı, ne dayanağı var. Genel kanı bu arkadaşlarımızın hem bu iki gazeteye hem basına gözdağı amacıyla tutuklandıkları yolundadır. Çünkü Sözcü ve Cumhuriyet etkin muhalefet yapan iki gazetedir...

***

Her iki gazetenin övgüye değer bir davranışı üzerinde de durmak gerekiyor.

Bu gazeteler; mensupları gözdağı amacıyla tutuklandığı halde kesinlikle geri adım atmadılar.. Politikalarını değiştirmediler... Taviz vermediler... Habercisi, editörü, yazarıyla dik durdular, iktidarın hoşuna gidecek manevralara girişmediler, yayın politikasını eski çizgisinde sürdürdüler. Bu soylu tavır da kocaman bir alkışı hak ediyor...

Uslu çocuklar!

Ülkede 100.000 civarında kamu görevlisi 15 Temmuz sonrası ihraç edildi.

Onlardan biri Facebook’ta şu notu yayınlıyor:

“Memleketin en büyük kenti İstanbul ve binlerce ihraç edilmiş arkadaş bu kentte yaşıyor.

KESK İstanbul’da haftanın üç günü KHK’ları protesto etmek için oturma eylemi düzenliyor.

Pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri Kadıköy Boğa’da ve Bakırköy Meydanda insanlar oturma eylemiyle direniyor. Ayrıca Kartal’da da Cuma günü eylem oluyor... Fakat tüm bu eylemlere katılan kişi sayısı 50-60’ı geçmiyor.

KESK dışında bu tür bir eylem yapan grubun olduğunu da duymadım...”

İnsanlar kendileriyle ilgili sorunlarda neden bu kadar duyarsızdır? Polis korkusu mu, tembellik mi, eylemin yararına inanmamak mı? Mutlaka sebebi olmalı...

İPUCU

CHP’nin 94. kuruluş yıl dönümünde konuşan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok iddialı sözler sarf etti:

“Türkiye’nin en temel sorunu nedir dediğiniz zaman ‘Terör’ diyorlar. 15 yıldır çözemiyorlar. 4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Bu kadar basit...”

Kemal Bey burada çok önemli ipucu veriyor. Terör sorununu 4 yılda nasıl çözecek? Herhalde cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturup yetki alarak... Hemen her konuşmasında genel başkanların cumhurbaşkanı olmasına karşı olduğunu, bu göreve her kesimden oy alabilecek bir kişinin gelmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu karar mı değiştirdi? Cumhurbaşkanı olmadan sorunu nasıl çözecek? Biz de bunu soralım...

Yeni müfredata göre kocaya itaat ibadetmiş.
Burada koca “güç sahibi”
kişi olduğuna göre verilen mesaj :
“Güce itaat et!”
G.E

YARGI

Dünkü duruşmada yargıç 14 yıl Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmış İbrahim Yıldız’a soruyor:

“(Gazetedeki) işleyişi anlatır mısınız? Gelen haberler haberleştirilirken nasıl bir yöntem izlenir? Muhabirlerin haberlerine müdahale edilir mi? Genel yayın yönetmeni ya da Vakıf bir inisiyatif alır mı? Vakfa seçilmek ya da Vakfa girebilmek için örtülü olmayan bir gelenek var mıdır? Sizin genel yayın Yönetmenliğinizde kimler, nasıl işe alındı? Cumhuriyet ekolünden gelmeyen Can Dündar Genel Yayın Yönetmeni oldu. Böyle bir başka örnek var mı?”

Yargılanan terör örgütüne yardım yataklık mı, gazetecilik mi?

Belli değil mi?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları