loading
close
SON DAKİKALAR

Köln’de mutlaka yapmanız gereken 5 şey

Köln’de mutlaka yapmanız gereken 5 şey
Tarih: 23.11.2015 - 12:48
Kategori: Seyahat

Almanya'nın dördüncü en büyük şehri olan Köln, ülkenin batısında, Ren Nehri'nin her iki yakasına da hakim bir konumda bulunuyor.

Almanya'nın dördüncü en büyük şehri olan Köln, ülkenin batısında, Ren Nehri'nin her iki yakasına da hakim bir konumda bulunuyor. Tam bir fotoğraf cenneti olan Köln, her türlü gezgini mutlu edecek birşeylere sahip.

Her daim canlı olan bu gotik kente yolunuz düşerse, hem göze hem mideye hitap eden güzelliklerin ve gezilmeyi bekleyen yerlerin fazlalığından, sıkıcı tek bir saniyeniz bile olmayacak. Eğer neler yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, hemen Köln'ü keşfetmeye başlayalım!

1. Köln Katedrali'ni gezin

Köln'e gelip de bu muhteşem gotik yapının içine girmeden ve zor da olsa katedral ile aynı karede fotoğraf çektirmeden olmaz. UNESCO koruması altındaki katedralin tepesine çıkıp muhteşem Köln manzarasını görebilmeniz için yaklaşık olarak 500 küsür basamak çıkmanız gerekiyor. Bu yaklaşık 1 saat gibi bir zamanınızı alsa da, göreceğiniz güzelliğe değeceğine emin olabilirsiniz. Bu ihtişamlı yapının inşaasına 1248 senesinde başlansa da, 1880 senesine kadar bir türlü bitirilememiş. Köln'ün en yüksek ikinci binası olan katedralini görmeden dönmemek lazım.

2. Çikolata Müzesi'ni ziyaret edin



Çikolata Müzesi

Çikolatayı sevmeyen yoktur herhalde? Dolayısıyla bu kadar şirin bir yere gidip lezzetli dakikalarla sonlanan bir geziye kimse hayır demez. Çikolatanın tarihçesinden, nasıl yapıldığına, nereden geldiğine kadar birçok sorunuza cevap alabileceğiniz Schokoladen Museum'da sanat eseri gibi cam vitrinlerde duran çeşit çeşit çikolatadan yapılmış objeleri gördüğünüzde çikolataya olan aşkınız bir kat daha artacak. Bizim favorimiz çikolata Truffe çikolataları. Ya sizin?

Çikolatayla da bir kahve ne iyi gider değil mi? Kahve tutkunuysanız, dünyanın bu 10 kahve başkentine bayılacaksınız.

3. Ren Nehri'nde tekne gezisine çıkın



Köln'de yaşayanlar, özellikle hava güzel olduğunda genellikle Ren Nehri'nin etrafında zaman geçirirler. Nehir, Köln şehrinin tarihi yapıların ve sarayların bulunduğu bölgenin merkezinde, yani tam kalbinde bulunduğu için, tekne turu yaptığınızda şehrin tüm güzellikleri bir bir önünüze serilecek. Tekne turları sırasıyla katedral, eski şehir, Çikolata Müzesi ve bir sürü gösterişli köprüden geçiyor.


4. Hohenzollern Köprüsü'ne "aşk kilidi" takın


Köln'ün aşk kilitlerinin bulunduğu bu rengarenk köprüye, gotik katedralden sonra ikinci en meşhur simgesi diyebiliriz. Hohenzollern Köprüsü'nde binbir umutla takılmış binlerce aşk kilidi bulunmaktayken, neden siz de ya sevdiğiniz kişi için veya bu güzel şehir adına bir hatıra bırakmayasınız? Hediyelik eşya satan dükkanlarda birçok çeşitli kilit bulmanız mümkün. Dilerseniz de, sevdiğiniz kişinin ve kendi isminizin baş harflerini aldığınız kilidin üstüne kazıyabilirsiniz.

Yakında evlenmeyi düşünen aşıklar, rüya gibi bir sahil düğünü yapabilecekleri bu 10 cennet gibi yeri mutlaka düşünmeli!

5. No. 4711'den Kolonya Alın



Hiç kolonyanın nereden çıktığını merak etmiş miydiniz? Limon kolonyasının ülkemizden gelme birşey olduğu yanılgısına düşmek çok kolay.. ta ki Köln'e gidip No 4711 ile tanışana kadar. 1792 senesinde üretilmeye başlayan bu kolonya ''Köln Suyu'' olarak bilinmektedir. Köln'e kadar gitmişseniz yakınlarınıza ve tabi ki kendinize bu mis gibi Köln'ü hatırlatan kolonyadan almayı unutmayın.

Skyscanner

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları