loading
close
SON DAKİKALAR

Koruma altındaki ağaçlar kesildi, yurttaşlar tepkili

Koruma altındaki ağaçlar kesildi, yurttaşlar tepkili
Tarih: 23.11.2015 - 20:47
Kategori:

Marmaris'te, DSİ tarafından dere ıslahı için başlatılan çalışmada kesilen sığla ağaçları tepki çekti.

Marmaris'te, DSİ tarafından dere ıslahı için başlatılan çalışmada kesilen sığla ağaçları tepki çekti.

Marmaris merkezine 15 kilometre mesafedeki Hisarönü Mahallesi Değirmenyanı Mevkii'nden başlayarak Hisarönü Körfezine kadar uzanan iki kilometrelik alandaki Kazandere Deresi'nde DSİ tarafından ıslah çalışması başlatıldı

Kepçelerle yapılan çalışmalar sırasında çok sayıda koruma altındaki sığla ağacının kesilmesine yurttaşlar tepki gösterdi. Resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra basın temsilciliklerini arayan yurttaşlar ağaç kesiminin durdurulmasını istedi.

Tepkiler üzerine Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri bölgeye gelerek DSİ çalışmalarını denetledi. İnceleme sonrası her şeyin verilen izinler doğrultusunda olduğu açıklandı.

Hisarönü Muhtarı Mehmet Taştekin de "Burada yaşayan insanlar her sene taşkın nedeniyle mağdur olurken tonlarca toprak denize gidiyor. Sel ile birlikte burada çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Ova komple su altında kalıyor. Dere boyunca yıkılarak birbiri üzerine düşmüş ağaçlar tıkama yapıyordu. Bunların temizlenmesi gerekiyordu. Burada yapılan her işlem yasal. Çünkü daha öncesinde keşif yapıldı, fotoğraflar çekildi. Bile bile kimse ağaçlara zarar vermiyor. Dere yatağı tamamen ağaç atıklarıyla dolmasından suyun gidecek alanı yoktu. Halk sanırım izinsiz yapıldığını sandı" dedi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları