loading
close
SON DAKİKALAR

Kuşadası’nda Kütüphaneler haftası

Kuşadası’nda Kütüphaneler haftası
Tarih: 30.03.2015 - 17:38
Kategori: Yerel

Türkiye’de 51 yıldır kutlanan Kütüphaneler haftası Kuşadası’nda startını verdi.


Türkiye’de 51 yıldır kutlanan Kütüphaneler haftası Kuşadası’nda startını verdi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine, vatandaşların yanı sıra, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile protokol üyeleri katıldı. Törende ilk konuşmayı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı gerçekleştirdi. Kayalı, kitap okumanın önemini sık sık vurguladığı konuşmasında “Bugün 51.sini düzenlediğimiz kütüphane haftasını açılışındayız. Burada çocuklarımıza, gençlerimize seslenmek istiyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Dünyada hiçbir büyük lider, hiçbir mucit, bilim adamı, buluş yapan insan, işinde başarılı insan, hiçbir politikacı yoktur ki çok kitap okumamış olsun. İnsan ne kadar çok okursa konusu, mesleği ne olursa olsun kendini o kadar çok geliştirir. Hiçbir gemi bizi kitapların götürebildiği yere götüremez. Bütün dünyayı gezme imkanınız yok, ama haftada en az iki kitap okuyarak bütün dünyayı keşfedebilirsiniz. Kitap okumak sadece bilgi edinmek değildir. Kitap okumakla öğrenme yeteneğiniz artar, okuma yeteneğiniz artar. Şuna inanın ne kadar çok kitap okursanız son yıllarda başımıza dert olan orta öğretim geçiş sınavları, üniversite sınavları, KPSS sınavları bunların hepsinde çok başarılı olursunuz. O nedenle kitap, kitap, kitap” dedi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’da yaptığı konuşmada “Bir konuya dikkat çekmek, bir sorunu ortaya koymak, bunun çözümüyle ilgili yollar aramak, farkındalık yaratmak için dünyanın her yerinde böyle günler haftalar düzenlenir. Bizde kütüphane haftasını bu meydanda başlatalım istedik. Çünkü bunu kapalı bir salonda yaptığınız zaman emin olun etkisi sadece toplanan çekirdek kadroyla sınırlı kalıyor. Onlarda zaten okumanın önemini bilen insanlar oluyor. Kuşadası’nın en etkili yerlerinden biri olan bu meydanda kütüphane haftasını başlatalım ve bu hafta süresincede bu etkinlik çadırında da her gün etkinlikler yapalım. Hedefimiz okumanın ne kadar önemli ne kadar vazgeçilmez olduğunu vurgulamak buna ilişkin farkındalığımızı geliştirmek” dedi.

Tören sonrası etkinlik çadırında Yerel Araştırmalar grubundan Ali Ergül katılımcı öğrencilere bu yılın Kütüphaneler haftasının teması olan somut ve soyut yaklaşımlar üzerine bilgi verdi. Kütüphaneler haftası Kuşadası’nda hafta boyunca değişik etkinliklerle devam edecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları