loading
close
SON DAKİKALAR

LYS soru ve cevapları erişime açıldı

LYS soru ve cevapları erişime açıldı
Tarih: 18.06.2017 - 16:08
Kategori: Eğitim

ÖSYM, LYS soru ve cevaplarını erişime açtı. Binlerce üniversite adayı, edebiyat-coğrafya, sosyal bilimler, fen bilimleri, yabancı dil ve matematik sınavı sorularına ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden ulaşabilecek.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS 2017 sınav soru ve cevapları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. Peki bugün düzenlenen LYS 3'teki sorular nasıldı? İşte uzman yorumları, LYS puan hesaplama sihirbazı, öğrenci görüşleri...

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı. LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. 10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1’in (Matematik) ardından adaylar, 17 Haziran’da LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5’e (Yabancı Dil) girdi. Bugün de ikinci geniş katılımlı sınav olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü.

LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN


LYS 3'TE SORULAR NASILDI? 'ŞİİR YORUMLAMA ÖNE ÇIKTI'

LYS maratonunun son oturumu LYS-3'ü (Edebiyat-Coğrafya) uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sorular müfredata uygun ve öğrencilerin YGS’de alıştığı tarzdaydı. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları öne çıkan konulardandı. İşte uzmanların yorumları:

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları