loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme Emre Uslu'nun zorla getirilmesini istedi

Mahkeme Emre Uslu'nun zorla getirilmesini istedi
Tarih: 16.09.2014 - 16:39
Kategori: Medya

Mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar verdi...

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'a, "basın yayın yoluyla iftira" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar verdi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Emre Uslu ile müşteki Bülent Yıldırım katılmazken tarafları, avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Uslu'nun avukatı Veysel Ok, "Müvekkilim yurt dışında olduğu için duruşmaya katılamadı. Bir sonraki celseye hazır etmeye çalışacağız" dedi.

Mahkeme hakimi ise "Ne amaçla yurt dışında bulunuyor. Hangi ülkede?" diye sordu. Bunun üzerine Ok, "Kendisi akademik bir çalışma amacıyla Belçika'ya gitmiştir. Gerekirse talimatla ifadesi alınabilir" diye konuştu.

Yıldırım'ın avukatı Mehmet Talha Güvençer de suçun sabit olduğunu belirterek, "Sanık yurt dışına gitmişse de savunmadan kaçmaktadır. Hakkında yakalama kararı çıkarılsın" ifadelerini kullandı.

Mahkeme hakimi Hüseyin Kılıç, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Taraf gazetesinin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında, "El Kaide, İHH, tır vs..." başlığıyla bir haber yayımlandığı anlatılıyor.

Uslu hakkında, İHH'yı "silah kaçakçılığı" ile itham ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğu aktarılan iddianamede, yapılan soruşturma neticesinde Uslu'nun, "İHH'nın Suriye 'de yaşanan iç savaş nedeniyle insani yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasa dışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüğü, istihbarat teşkilatının silah transferi işleminde yardım kuruluşlarını kullandığı, bu yardım kuruluşlarında da en çok öne çıkanın müşteki vakıf olduğunu" haberinde yazmak suretiyle yasa dışı terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve onlara silah temin ettiği yönünde ifadeler kullanarak, basın yayın yoluyla iftira suçunu işlediği aktarılıyor.

İddianamede, Emre Uslu'nun 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları