loading
close
SON DAKİKALAR

Mazlum Nurlu 'evet' oylarının hazineye maliyetini sordu

Mazlum Nurlu 'evet' oylarının hazineye maliyetini sordu
Tarih: 26.04.2017 - 10:37
Kategori: Gündem

16 Nisan'da halkoylaması için düzenlenen kampanya masraflarının Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık örtülü ödeneklerinden karşılandığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP'li Mazlum Nurlu evet mitingleri için devlet kasasından ne kadar harcandığını sordu

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylaması için düzenlenen kampanya masraflarının kamu kaynaklarından ve Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık örtülü ödeneklerinden karşılandığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU toplu açılış töreni adı altında yapılan evet mitingleri için devlet kasasından ne kadar para harcandığını sordu.

Konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a verdiği yazılı soru önerge ile konuyu Meclis gündemine taşıyan Mazlum NURLU; toplu açılış törenlerinin hangi illerde yapıldığını, hangi tesislerin açıldığını ve daha önce açılışı yapıldığı halde evet kampanyası için yeniden açılışı yapılan yatırımları sordu.

Tüm masrafların devlete yüklenmesi için evet mitinglerine toplu açılış töreni kılıfı uydurulduğunu belirten Mazlum NURLU açıklamasında şubat ayı başından, seçim yasakların başladığı güne kadar resmi toplu açılış törenleri adı altından mitingler düzenlenmiş ve tüm masraflar devlet bütçesinden karşılanmıştır.
Ayrıca daha önce açılışı yapılan tesislerin, yeniden açılışının yapıldığı iddiaları maalesef cevaplanmamıştır.
Bu toplu açılış törenlerinde hangi tesislerin açıldığı vatandaşlarımız asla öğrenemedi. Bu törenlerde fabrika, okul, hastane gibi yeni kamu tesisleri açılışı yapılmadığı için tüm bunlar hayali açılış törenleri olarak algılanmasına neden olmuştur.

Milletvekillerimizin ortaya çıkardığı açılış skandalları basına da yansımıştır. Yol kenarına dikilen ağaçlar için yüz metre arayla konulan çok sayıda hatıra ormanı tabelası bunların tabela açılışından öteye geçmediğini, bir fabrikaya alınan reçel makinesinin toplu açılış töreni listesine eklendiği bilgileri açılış törenlerinin amacından nasıl saptırıldığını açıkça göstermektedir.

Bu törenler bir gerçeği göstermiştir ki; yatırım diye açılan tesislerde gençlerin iş bulacağı, işsizlere istihdam 
yaratacak, devlete vergi geliri sağlayacak bir tane bile yeni yatırım, açılan fabrika yoktur.
Bunun yanında kamu harcamalarında mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkesi AKP döneminde yok sayıldığı için örtülü ödeneklerden, belediyelerden, kamu kuruluşları bütçesinden ne kadar para harcandığını bu millet merak etmektedir. Bu nedenle evet kampanyaları için devletin ne kadar parasının harcandığının mutlaka açıklanması gerekmektedir ifadelerine yer verdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları