loading
close
SON DAKİKALAR

'Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi rant nedeniyle mi taşınıyor?'

'Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi rant nedeniyle mi taşınıyor?'
Tarih: 26.07.2017 - 15:46
Kategori: Eğitim

Ankara'da Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir bloğuna taşınacağı bildirilmişti. Taşınacak olan 33 dönümlük araziye sahip söz konusu teknik lisenin nasıl değerlendirileceği ise bilinmiyor

Ankara'da Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir bloğuna taşınacağı bildirilmişti. Taşınacak olan 33 dönümlük araziye sahip söz konusu teknik lisenin nasıl değerlendirileceği ise bilinmiyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Van Milletvekili Lezgi Botan soru önergesinde Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınması düşünülen Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak "Söz konusu okulda laboratuvar ve gıda alanlarında mikrobiyoloji, gıda, kimya, hayvan sağlığı, toprak-su, gıda ve yem analizleri olmak üzere toplam 6 laboratuvar bulunmakla birlikte tarım alanında ise 33 dönümlük arazi üzerinde uygulamalı tarım çalışmaları yürütülmektedir. Türkiye’de benzer özelliklere sahip çok az okul varken Ankara’da ise kendi alanında tek olan bir okul olma özelliği taşımaktadır. " dedi. 

Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınması amacıyla gösterilen lisede bazı alanlarda eğitim yapılması için gerekli laboratuvar alt yapısı ve tarım bölümümün uygulama yapacağı arazinin bulunmadığını belirten Lezgin Botan, 28’i yatılı toplam 270 öğrencisi ve 44’ü öğretmen toplam 65 çalışanı bulunan lisenin ne mevcut öğrencileri ne pansiyonda kalan öğrencileri ne de çalışan personeli dikkate alınmadığınadikkat çekti. 


"Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin tamamı Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin A Bloğuna, pansiyon ve laboratuvarlar B Bloğuna taşınacaktır. Bu da beraberinde Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de çeşitli sorunlar yaşamasına neden olduğu ifade edilmektedir." diyen Botan "Dolayısıyla Meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna dair Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pek çok kampanyanın yürütüldüğü bir dönemde Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi uygulamalı eğitimin yürütülemeyeceği bir okul ortamına taşınarak mesleki eğitimin altı boşaltılmaktadır." ifadelerini kullandı.

HDP'li Lezgin Botan yanıtlaması istemiyle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a şu soruları sordu:

1. Ankara ilindeki Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınmasının nedeni ve amacı nedir?

2. 43 yıllık bir tarım lisesi olan Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınmasının nedeninin sahip olduğu değerli araziler olduğu iddiaları doğru mudur?

3. Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin arazisinin akıbeti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasının sebebi nedir?

4. Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin üzerinde kurulduğu 33 dönümlük araziyle ilgili imar planında herhangi bir değişiklik öngörülmekte midir? Bakanlığınız söz konusu araziyi ve arazi üzerindeki binaları nasıl değerlendirmeyi planlamaktadır?

5. Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi taşınırken öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur olmaması için alınan tedbirler nelerdir?

6. Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşındığı Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için ne tür tedbirler alınmıştır?

7. Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınacağı Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı tarım arazileri ve laboratuvarlar bulunmakta mıdır?

8. Uygulamalı eğitim alt yapısı yeterli olmadığı belirtilen bir okulda öğrencilere yeterli nitelikte uygulamalı eğitim ve öğretim nasıl gerçekleştirilecektir?

9. Tarım alanının süs bitkileri dalı için arazisi olmayan bir ortamda üretime dair nasıl bir uygulama gerçekleştirilecektir?

10. Hükümet tarafından meslek liselerine sözde önem atfedilmesine rağmen uygulama yapılmadan yeterli mesleki eğitimin nasıl verileceği düşünülmektedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları