loading
close
SON DAKİKALAR

Mehveş Evin: Yeme bizi Diyanet!

Mehveş Evin: Yeme bizi Diyanet!
Tarih: 04.01.2018 - 00:00
Kategori:

Mehveş Evin: Bu kaçıncı falso ey Diyanet? Çocuk istismarını, tecavüzünü, zorla evlendirmeyi, kaçırılmasını, pazarlanmasını alenen teşvik ediyorsun. Kıyamet kopunca da ‘haber asılsız’, öyle mi?

Bu kaçıncı falso, bu kaçıncı geri adım atma, ey Diyanet? Kendi internet sitende, açıkça çocuk yaşta cinselliği (kızlar için 9, erkekler için 12!) onaylıyorsun.

Nikah kıyılabilir derken, herhalde resmi nikahtan bahsetmiyorsun çünkü erken yaşta evlilik, yasalara aykırı. Zaten imam nikahını savunuyorsun. Yetmiyor, çocuklara nikah kıyılırken ‘yanında velisi olmasa da olur’ diyorsun.

Kısacası çocuk istismarını, tecavüzünü, zorla evlendirmeyi, kaçırılmasını, pazarlanmasını alenen teşvik ediyorsun.

Kıyamet kopunca da ‘haber asılsız’, öyle mi? Efendim Dini Terimler Sözlüğü’nde böyleymiş, ama asla erken yaşta evliliği savunmuyormuş.

Yeme bizi Diyanet. Madem çocukları, buluğ çağına gelir gelmez çiftleştirip imam nikahı kıymayı ‘İslami şartlara uygun’ bulduğunu sitende yayınlıyorsun, bari dürüst ol, dediğinin arkasında dur.

Sinsice köşelere çekilerek ve lafı eğip bükerek değil, açıkça hangi yorumu desteklediğini açıkla. Halka bunların kafası ne karışık, dinde hangisi doğru dedirtme.

Öyle kaçmak yok, ölüm kalım meselesi bu!

HABERİ YALANLARKEN DAHA DA BATIYORSUN

Kanunlara göre bir kişinin reşit sayılması için 18’ini doldurması gerekiyor. Sağolsun iktidar partisi, yargı eliyle hem resmi nikâh olmadan dini nikâh yapılmasına ceza verilmesini ortadan kaldırdı. Hem de ‘rıza’yı öne sürerek çocuklara cinsel istismarda ceza indirimine gitti ve 12 yaş sınırı konuşulmaya başlandı. Yetmedi, müftülüklere yetki vererek küçük yaşta evliliklerin önünü daha da açtı.

Bu gelişmeler zorla evlendirmeleri, tecavüzleri teşvik edecek, cezasızlığa sebep olacak diye çokça eleştiriliyor.

Diyanet’e bunlar yetmemiş olacak ki 9 yaştan itibaren kız çocuklarını, 12 yaştan itibaren erkekleri evlendirmenin vacip olduğuna dair yayın yapıyor.

Haberi yalanlarken dahi kendini savun(a)mıyor. “Kız çocuklarının anne olma ve aile kurma sorumluluğu, psikolojik ve biyolojik olgunluk yaşına erişmeden evlendirmek İslam diniyle bağdaşmaz,” diyor.

Neymiş peki o ‘olgunluk’ yaşı? Nikahta irade ve rızayı belirlemek ne zamandan beri Diyanet’in görevi? Erken yaşta evliliklere madem karşısın, şimdiye dek bu konuda ne yaptın? Mesela çocuk tecavüzlerine ses çıkardın mı? Çocuk yaşta evliliğe karşı fetva mı verdin, halkı mı eğittin? Yooo...

TOPLUMSAL MÜHENDİSLİĞİN BAŞROLÜNDE DİB

Tıpkı kendi inançları daha doğrusu çıkarları doğrultusunda yasaları eğip bükmek için önce küçük denemeler yapan...

Tepki büyük olursa önce bir geri adım atan, aradan bir süre geçtikten sonra ‘küçük dokunuşlarla’ aynı değişikliği tekrar, tekrar gündeme getiren...

Anayasa’ya, evrensel hukuk ilkelerine aykırı da olsa illa o değişikliği veya uygulamayı, ya torba yasayla, ya referandumla, ya Bakanlar Kurulu kararı ya da, mis gibi KHK’lerle tedavüle sokan hükümet gibisin.

Zaten sen, hükümetin asli araçlarından birisin. İnanç alanını kontrol altında tutmak, Sünni, tektip anlayışı herkese dayatmak yetmiyor... Toplumsal hayatı şekillendirmek için Aile Bakanlığı’ndan daha büyük yetkilerle, Sağlık Bakanlığı’ndan fazla maddi güçle donatılman bundan. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş biçimde, pek çok bakanlığın bütçesini aşacak kadar başroldesin. Yurtdışındaysa şeffaflıktan uzak, siyasi faaliyetlerin merkezisin. Devlet eliyle tarikat gibi örgütlendin.

Elinde bunca imkan var, bu kadar güçlenmişsin... Çık ortaya, açık açık söyle:

Belli bir yaştan sonra cinsel obje olarak gördüğün çocukların nikah yaşı ne olmalı?

Mehveş Evin: Artı Gerçek

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları