loading
close
SON DAKİKALAR

Meleklerin cinsiyetini tartışır gibi

Meleklerin cinsiyetini tartışır gibi
Tarih: 29.06.2015 - 00:00
Kategori:

Şahin Mengü; Hatırlanacağınız üzere Kılıçdaroğlu Ayn El Arab’a (Kobaniye) asker gönderelim bile dedi.

Son zamanlarda dikkat ediyorsanız, liboşlar, 2. Cumhuriyetçiler, CHP’deki dönüşüme, ,başkalaşmaya methiyeler düzüyorlar.

Bunlar, CHP Yönetiminin, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmamasından, ülkenin bölünmez bütünlüğüne hassasiyet göstermemesinden çok mutlu ve memnunlar.

Bunlar devamlı olarak, CHP yönetiminin üretimi, dolayısıyla istihdamı arttırmaya, yani toplumsal kalkınmaya yönelik olmayan, seçmenden de karşılık görmeyen, “Emekliye iki maaş ikramiye”, “asgari emekli maaşının 1.500.-TL “, “çiftçiye ucuz mazot” gibi söylemlere devam etmesini telkin ederken, ulusalcı söylemlerden uzak durması gerektiğini de özellikle vurguluyorlar.

CHP yönetimi de bunların bu söylemlerinde iyi niyetli olduklarını düşünerek, bundan mutlu oluyor.
Gerek bunlar gerek Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde bulunan Amerika muhipleri için asıl olan Amerika’nın menfaatlerinin savunulması ve korunmasıdır.

Yoksa CHP Yöneticisi olan Amerikan muhiplerinden biri çıkıp da, parti suçu işlemeyi göze alarak, “Ben ve yakın çevrem HDP’ye oy verdik” diyebilir mi?

Ama söyleyebiliyor ve Grup Toplantısında bulunan milletvekillerinden sadece biri tepki verirken, diğerlerinden bu açık parti suçuna ses çıkmıyorsa, durum çok vahimdir.

Türkiye’nin güneyinde hem Kuzey Irak’da ve hem de Kuzey Suriye’de bağımsız bir Kürt devleti oluşturuluyor.
Özellikle de Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasından sonra bu “Özerk Kürt Bölgesi” oluşturulmasına CHP tarafından hiçbir tepki verilmiyor.

Tam aksine sanki teşvik ediliyor.

Hatırlanacağınız üzere Kılıçdaroğlu Ayn El Arab’a (Kobaniye) asker gönderelim bile dedi.

Güney hududumuza bitişik öyle bir “Özerk Kürt Bölgesi” kurulursa bunun burada durmayacağı, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusundan da toprak taleplerinin olacağı tarihi bir gerçektir.

Bu büyük operasyonun nedeni ne Kürt Halkına batının duyduğu hayranlık, ne de tek başına İsrail’in güvence altına alınmasıdır.

1973 petrol bunalımından sonra Ortadoğu petrollerine bağımlı olan batılı ülkeler, ekonomik refahlarının ne denli sallantıda olduğunu görmüşlerdir.

Bu tarihten sonra, Ortadoğu petrolü ve doğal gazının güvenli bir biçimde Akdeniz’e akmasını sağlamanın yollarını aramaya başladılar.

İşte ABD bu nedenlerle bu bölgede Musul ve Kerkük petrollerinin Akdeniz’e kendi kurduracağı kukla bir devlet üstünden akıtılmasının en emin yol olacağını kabul ederek “Büyük Kürdistan Projesi’nin” 70 li yıllarda düşünsel olarak hazırlığını yapmaya başlamış, projeyi hayata geçirmek içinde 1991 de ki “Çöl Fırtınası” hareketiyle düğmeye basmıştır.

Önce Kuzey Irak’da ve şimdi de Kuzey Suriye’de kurulacak bir Özerk Kürt Bölgesi Büyük Kürdistan projesinin ilk iki ayağıdır. Bundan sonra ki hedef üçüncü ve en önemli ayak olan Türkiye’den koparılacak parçadır.

Böylelikle Ortadoğu petrolü ve doğal gazının güvenli bir biçimde doğu Akdeniz’e akması sağlanmış olacaktır.

ABD’nin önce saldırarak Irak’da kurduğu ve sonradan da taşeronlar vasıtasıyla Suriye’de kurduracağı kukla devletleri resmileştirmesi, ülkemizin toprak bütünlüğü açısından son derece önemli olmasına rağmen, CHP ülke açısından son derece tehlikeli böyle bir sürecin başladığını, sırf ABD’yi gücendirmemek ve Kürt nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerden oy almak kaygısıyla ülke gündemine taşımamaktadır.

Buna rağmen bölgede oylarda artış olmamış, tam aksine gerileme olmuştur.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü doğrudan ilgilendiren bu konuyu çok az sayıda aydın dile getirirken, asıl bu konuya sahip çıkması gereken siyaset kurumunun bu konuda sessiz kalması akıllara durgunluk veriyor.

Siyasi partilerin tartıştıkları konulara bakarsanız, zannedersiniz ki, Türkiye’nin hiç böyle bir sorunu yok, bir bölünme tehlikesiyle karşı karşıya değiliz.

Siyasi Partilerin tutum ve davranışları, İstanbul’un fethinden evvel “meleklerin cinsiyetini” tartışan Bizanslı rahipleri andırıyor.

NOT: Murat Özçelik’in söylemini kimse inkar etmesin, o parti meclisinde bunu inkar etmeyecek namuslu insanlar da var.


Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları