loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık: Mahkemeleşme...

Melih Aşık: Mahkemeleşme...
Tarih: 11.01.2018 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: O kilise 1899’da açılmıştı. O günkü inşaat titizliği ve kültürüne bakın... Bir de bugünkü bilgisizliğe ve laçkalığa... Üstelik inşaatçı geçiniriz!

2016 yılında 5 binden fazla kişinin Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılandığını gazetelerde okuyan bir okurumuz not göndermiş, soruyor:

- Daha önceki cumhurbaşkanları acaba kaç hakaret davası açmıştı...

Bu soruyu 2000 - 2007 yılları arasında görev yapan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i bire bir izlemiş bir isme naklettik. Cevap:

- Ahmet Necdet Sezer tek bir vatandaşa bile hakaret davası açmadı...

- Savcılar resen böyle bir dava açmış olabilir mi?

- Savcılar da Cumhurbaşkanı adına hiç kimseye hakaret davası açmadı...

Ahmet Necdet Sezer görevi boyunca özellikle Meclis’ten gelen yasaları veto ettiğinde ağır saldırılara uğramıştı. Konuştuğumuz kişi ekledi:

- Vatandaşa dava açmamak Sayın Sezer’in ilkelerinden biriydi...

? Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir cami...

Suudi’ler bile modern mimariye geçmiş...

Biz 400 yıl önceki camileri taklit ediyoruz.

Taşlar eriyince!

CHP Milletvekili Haluk Pekşen Meclis’e önerge vermiş. Diyor ki:

“Rize Limanı’na dolgu için 1 milyon tona yakın taş döküldü. Ancak analiz edilmeden getirilen bu taşlar deniz suyuna dayanıksız çıktı, zamanla eridi. Yat limanı dolgusu sulara gömüldü.”

Aklımıza üç gün önce Haliç’teki Bulgar Kilisesi açılışında Kilise Vakfı Başkanı Vasil Liaze’nin verdiği bilgiler geldi. Demişti ki:

“Bu kilise suya kaymasın diye Brezilya’da suda yaşayan bir tür ağaç getirildi ve temel kazığı olarak yerleştirildi. Bu ağaçlar yüz yıl kilisenin kaymasını önledi.Ancak önüne yol yapılıp ağaçların suyla teması kesilince çürümeye başladılar... Şimdi beton kazık çakıldı...”

O kilise 1899’da açılmıştı. O günkü inşaat titizliği ve kültürüne bakın... Bir de bugünkü bilgisizliğe ve laçkalığa... Üstelik inşaatçı geçiniriz!

? TÜRKÇEDE yazılmış en kısa şiir hangisidir?

Arif Dino’nun şu şiiri:

“Döner kebap dönmez olsun”

ÖVÜNÇ

İktidardan sık sık duyduğumuz övünme sözleri:

- Türkiye güçlü ülkedir... Kimse Türkiye’nin gücünü test etmesin vs...

Beylere soralım: Türkiye derken kimleri kastediyorsunuz?

İşçisi, köylüsü, esnafı, işvereni, aydını, sanatçısı, bilim adamı özetle 80 milyon yurttaşı öyle değil mi?

Peki övünürken 80 milyonla övünüyorsunuz da neden iç politika uğruna sabah akşam bu ülkenin yarısının değerlerine sürekli saldırıyor, onlara adeta düşman gibi davranıyorsunuz? Yarattığınız bu bölünmeyle Türkiye’yi zayıflattığınızı düşünmüyor musunuz?

WPEDİA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde TÜBİTAK ödül töreninde konuşurken zararlı yayınları kastederek “Artık internet eve yerleşti. Zehir evin içine girdi” diye konuşmuştu.

İnternetin en faydalı sitelerinden biri, her konuda bilgi veren Wikipedia’dır. O da 6 aydır hâlâ yasak... Erişim yok!

UYUŞ

Hükümet uyuşturucuyla mücadelede çok sert ve gayretli görünüyor ya... Bakın eski CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, dün sabah Halk TV’de ne anlatıyordu:

“Biz muhalefet olarak uyuşturucu konusunun araştırılması için tam 23 tane araştırma önergesi verdik. İktidar hep reddetti. Aylar önce verilen son önergeyi her nasılsa kabul etti. Ama aynı iktidar, isim bildirmediği için komisyon geçen eylülden bu yana bir türlü kurulup çalışamıyor.”

Melih Aşık: Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları