loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık; PKK etkisiz mi?

Melih Aşık; PKK etkisiz mi?
Tarih: 24.08.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Ayrıca, PKK ile mücadele terörle mücadele boyutunu çoktan aşmıştır. Bu mücadelede esas olarak ‘PKK’nın başarı umudu nasıl aşağı çekilebilir’ sorusuna cevap aranmalıdır.

Ülkenin bir yanından şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle bu haberlerin ardından, biraz da teselli babında, “Operasyonda bilmem kaç PKK’lı etkisiz hale getirildi” türünden haberler veriliyor. Mücadelede başarıdan söz ediliyor.


Öte yandan ABD PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD /YPG’ye silah yığıyor. Siz üç beş PKK militanını etkisiz hale getirirken... ABD sürekli PYD’yi ve PKK’yı etkin hale getiriyor. Emekli General Nejat Eslen’i dinleyelim:

- Günümüzde sık sık terörle mücadelenin çok başarılı olduğu ifade ediliyor. Oysa bu mücadelede başarının esas kriteri ‘PKK’nın başarı umudunu yok etmek’tir. O halde soru şudur? PKK’nın başarı umudu azalmakta mı, yoksa artmakta mıdır?

Açılım sürecinde yapılan hatalar, ABD’nin PKK’nın ikizi PYD’yi silahlandırarak orduya dönüştürmesi, Suriye politikamızın PYD’yi büyütmesi gibi faktörler PKK’nın başarı şansını artırmıştır ve artırmaktadır.

Ayrıca, PKK ile mücadele terörle mücadele boyutunu çoktan aşmıştır. Bu mücadelede esas olarak ‘PKK’nın başarı umudu nasıl aşağı çekilebilir’ sorusuna cevap aranmalıdır. PKK ile mücadelede muhatap artık sadece PKK’dan ibaret değildir. PKK - PYD destekçisi devletleri de içine almadan mücadelenin başarılı olması mümkün değildir.,

DİYOJEN

Erbakan Vakfı Sinop temsilcisi İsmail Teziç:

“Biz heykellere karşı değiliz. Heykelin arkasına sığınarak Yunan felsefesini, Yunan ideolojisini Sinop’a yapıştırmalarına karşıyız. Bu yüzden Diyojen heykelinin Sinop’un girişinden alınmasını ve Balatlar yapısına götürülmesini istiyoruz.” demiş.

Kim heykelin arkasına sığınarak Yunan felsefesini Sinop’a yapıştırmaya çalışıyor? Felsefe kötü bir şey midir? Çamur gibi yapışır mı? Sinop adı malum; Eski Yunan’dan gelir. Diyojen de tüm dünyada “Sinoplu Diyojen” olarak tanınır. Diyojen’in tarihi varlığı Sinop’u küçültmez, büyütür. Diyojen’nin bir de ünlü sözü vardır malum:

- Gölge etme başka ihsan istemem...

AH-LAK

“Yüz kişiden doksan dokuzu ahlak kurallarını ihlal eder; ancak bu gerçek, genellikle gün ışığına çıkmaz. Doksan dokuzuncu kişinin yaptığı ortaya çıktığında, yüz kişi arasında gerçekten masum olan bir kişi yürekten duyduğu nefreti dile getirir; öbür doksan sekizi de, kendilerinden de kuşkulanılabileceği korkusuyla, onun peşinden giderler.”
Bertrand Russel

SIRA

Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafı ülke çapında olay oldu.

Kimilerine göre Kemal Bey bu fotoğrafla “Halk adamı”, “Halktan biri” gibi mesajlar vermek istedi.

Bize fikrimiz sorulursa bu fotoğraf daha çok “sıradan adam” mesajı veriyor.

Ancak fotoğraf ne kimseyi aşağılıyor ne kimseyi tehdit ediyor.

O yüzden iktidar tarafından eleştirilmesi de anlaşılamıyor.

"Memura sadaka kabilinden zam, Kemal Bey’in atletli fotoğrafı kadar gündem olamadı.Bu da başka Türkiye gerçeği..."
G.E

KARACA

Zonguldak Devrek’te avlanması yasak olan karacayı vurduktan sonra derisini yüzerek fotoğrafı Facebook’ta paylaşan R.C.’ye 18 bin lira para cezası uygulanmış.

Bu haberi gören hayvansever bir dostumuz dedi ki:

- Aslında bu herifin derisini yüzüp Facebook’ta paylaşacaksın. En uygun ceza o olur...

O tabii olmaz.. Ama bu hayvan işkencecisi sapığa verilecek ceza sadece 18 bin lira mı olmalı...

Ayrıca adı neden teşhir edilmiyor? Orman Bakanı bilgi lütfeder mi?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları