loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık: Zor Rota...

Melih Aşık: Zor Rota...
Tarih: 23.11.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: Hesapsız yönetimin zararları bu şekilde günahsız abonelere ödetiliyor...

Emekli Büyükelçi Onur Öymen’in son kitabı “Zor Rota” okurun beğenisine sunuldu. Zor Rota, Öymen’in emekli olduktan sonra yazdığı 10’uncu kitap. Onun çocukluk, gençlik ve meslek yıllarına ilişkin anılarını kapsıyor. Kitabın her bölümü gibi Mülkiye (Siyasal Bilgiler Fakültesi) yıllarına ilişkin satırları da çok ilginç... Öymen o yüzden kitabını özellikle gençlerin okumasını istiyor.

1960’lar... Adnan Menderes iktidarının baskılarına karşı duran Mülkiye gençliği, 27 Mayıs sonrasında yeri geldiğinde Milli Birlik Komitesi’ne karşı da tepkisini gösteriyor. Örneğin bir MBK üyesinin Mülkiye hocalarından Sadun Aren aleyhindeki sözleri üzerine yaklaşık 300 öğrenci karlı bir günde okuldan Yeni Meclis’e kadar yürüyüş yapıyor. Ancak MBK yönetimi (darbeciler!) yürüyüşe engel olmadığı gibi bina önünde slogan atan öğrencilerden birkaçını temsilci olarak kabul ediyor, şikâyetlerini bizzat dinliyor.

O sıralarda MBK üyeleri zaman zaman Mülkiye’ye gelip konferans veriyor. Bir defasında Alparslan Türkeş gelmiş, güncel sorunlara değinen bir konuşma yapmış. O günlerde gazeteler “Binbaşının üzerindeki bütün subaylara otomobil verilecek” şeklinde haberler de veriyor. Bir öğrenci Türkeş’e bu haberin doğruluğunu soruyor. Türkeş, böyle bir uygulamanın ülkede otomobil sanayiini geliştireceğini söylüyor. Bir başka öğrenci ayağa kalkıp soruyor: “Türk denizcilik sanayiini geliştirmek için binbaşıdan yukarı her subaya bir kotra vermeyi de düşünüyor musunuz?”

Kitap geçmiş ve geleceğe ilişkin ufkumuzu genişletiyor...

İddia

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Cumhurbaşkanı ile ilgili vahim iddialarda bulunuyor... Mesela:

- Sevgili Erdoğan, çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyorum. Sen misin yerli ve milli, ben miyim?”

Bu iddialar doğruysa vahim.

Yanlışsa bu defa Kemal Kılıçdaroğlu adına vahim...

Herhalde tez zamanda aydınlığa kavuşturulacaktır...

TANIK

Soru: Günün hatta yılın adamı Reza Zarrab eğer itirafçı olur ve tanık koruma programına alınırsa bir daha Türkiye’ye gelir mi?

Cevap: Gelirse de haberimiz olmaz...Zira... Muhtemelen estetik ameliyat olacak. Ayrıca mahkeme şart koşuyor: Geçmişte tanıdığın hiç kimse ile irtibata geçemezsin. Ne mektup, ne telefon ne sosyal medya, annen, baban, arkadaş, eş dost, kimseyle irtibata geçemezsin. Geçtiğin takdirde devlet seni bu programdan çıkarır, kendi başına kalırsın. Ya da kendin bu programdan gönüllü olarak çıkarsın.

Soru: İtirafçıya ne kadar ceza indirimi tanınıyor?

Cevap: Bunu mahkeme tespit ediyor...

SU

Okurumuz mühendis Semih Kalkanoğlu tasarruflu su kullanıyor.

Eylül ve ekimde aynı miktarda; 11 metreküp su kullanmış. Eylülde 56 lira ödemiş, ekimde 66 lira... Su faturaları önümüzde, isteyene gösterebiliriz.

Böylece eylülden ekime 11 metreküpte 10 lira artış olmuş. Metreküpte yaklaşık 1 lira...

İstanbul’da 4 milyon 750 bin su abonesi var.

Metreküpte bir lira sessiz zammın sağladığı ilave kârı düşünün...

Hesapsız yönetimin zararları bu şekilde günahsız abonelere ödetiliyor...

TOTO

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamanın bir yerinde “Türkiye’nin NATO’nun kurucu ülkelerinden bir tanesi” olduğunu söylüyor. Ali Sirmen sütununda anımsatıyor:

- NATO 1949 yılında kuruldu. Türkiye ilk iki üyelik başvurusundan olumsuz yanıt aldı. Bu örgüte 17 Ekim 1951’ de Londra’da imzalanan protokol gereğince Yunanistan ile birlikte girme olanağını buldu.

Melih Aşık: Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları