loading
close
SON DAKİKALAR

Meme kanserine dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Meme kanserine dikkat çekmek için pedal çevirdiler
Tarih: 15.10.2017 - 17:39
Kategori: Kadın

Kadınlar Ankara'da meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Metastatik Meme Kanseri Derneği (MetAmazon) ve Pedallayan Kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. Ankara'da Kurtuluş Parkı’ndan harekete geçen bisikletçiler, Beşevler’e kadar pedal çevirdikten sonra tekrar Kurtuluş Parkı’nda buluştular.

Kurtuluş Parkı’nda Pedallayan Kadınlar adına konuşan Burçin Tarhan, Türkiye’de her 8 kadından birinin bu hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. Ancak meme kanseriyle mücadele eden erkeklerin de bulunduğuna dikkat çeken Tarhan, bu sebeple bunun herkesin savaşı olması ve erken teşhis adına herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti

MetAmazon’dan Canan Perdahlı, metastetik meme kanserinin kronik bir hastalık olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Meme kanserinde yaş ortalamasının gittikçe düştüğüne dikkat çeken Perdahlı, “Hareketli yaşamı desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla burada buluştuk. Bu farkındalığı yaymaya hep beraber devam edeceğiz” dedi.  

Kurtuluş Parkı’ndan harekete geçen bisikletçiler, Beşevler’e kadar pedal çevirdikten sonra tekrar Kurtuluş Parkı’nda buluştular.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları