loading
close
SON DAKİKALAR

Merkel: Türkiye'de hukukun üstünlüğü yanlış bir yöne doğru gidiyor

Merkel: Türkiye'de hukukun üstünlüğü yanlış bir yöne doğru gidiyor
Tarih: 19.10.2017 - 16:08
Kategori: Dünya

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne başta mülteciler konusu olmak üzere olağanüstü destek verdiğini söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün başlayan AB Liderler Zirvesi'nin açılışında konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye sığınmacı krizindeki tavrından dolayı teşekkür etse de hukuk ihlalleriyle ilgili endişesini dile getirdi.

Merkel şu ifadeleri kullandı: 

"Bizim demokratik değerlerimiz ışığında bakıldığında Türkiye'deki gelişmeler oldukça olumsuz. Yalnızca Almanlar tutuklanmakla kalmıyor, hukukun üstünlüğü yanlış bir yöne doğru gidiyor. Çok endişeliyiz. Üyelik müzakereleri çerçevesinde Türkiye'ye yapılan yardımın azaltılmasına destek vereceğim."

Öte yandan Türkiye’nin sığınmacılar konusunda harika iş çıkardığına ve ‘sığınmacı anlaşması’ kapsamında yerine getirmeleri gereken yükümlülükler olduğuna dikkat çeken Merkel “Ödediğimiz 3 milyar euro’nun yanı sıra bir 3 milyar euro sözü daha verdik. Bu sözü yerine getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

AB'nin Türkiye'ye 2014-2020 yılları arasında AB'ye katılım öncesi mali yardım kapsamında yaklaşık 4 milyar 450 milyon euro'luk taahhüdü bulunuyor.

Federal hükümet, Almanya'daki genel seçim süreci ve Türkiye'de Alman vatandaşlarının tutuklanmasının ardından söz konusu yardımlarda kesintiye gidilmesi adına girişimde bulunulacağını açıklamıştı.

KURZ: TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER DURDURULSUN

Bu arada Avusturya'da genel seçimleri kazanan Sebastian Kurz, Twitter'da Türkiye ile Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin durdurulması gerektiğini belirtti. Kurz, Avrupa Parlamentosu'nda merkez sağ grup başkanı Alman Manfred Weber'le yaptığı toplantının ardından Türkiye'nin üyelik kriterlerini karşılamadığını belirtti.

Kurz Twitter'da "Bu yüzden Türkiye ile AB üyelik müzakereleri durdurulmalı" dedi.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları