loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
Tarih: 26.06.2015 - 10:13
Kategori: Sağlık, Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yurdun bazı bölümlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yurdun bazı bölümlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yerel kuvvetli yağışlarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, sabah saatlerinden itibaren Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevreleri, öğle saatlerinden itibaren de Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada bu gece de Kırşehir'in Kaman ilçesinde kuvvetli sağanak ve yerel dolu yağışı beklendiği belirtilerek, ilgililerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji, ayrıca Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçeleri için 'kuvvetli sağanak' yağış uyarısında bulundu.
Açıklamada "Meteoroloji radarından alınan verilere göre, önümüzdeki 2-3 saat içerisinde Hatay'ın İskenderun ilçesi ile Dörtyol ilçesinin yüksek kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları