loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu'na ödül yağmuru

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu'na ödül yağmuru
Tarih: 14.09.2017 - 11:13
Kategori: Yerel

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu 3 kişilik Jean d’Arc’ın Öteki Ölümü isimli oyuna 4 ödül birden verildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu 3 kişilik Jean d’Arc’ın Öteki Ölümü isimli oyuna 4 ödül birden verildi. Oyunda rol alan Taner Güven ve Yaşar Uraslı 2017 Tiyatro Emek Ödülü, Başak Karatepe, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile ödüllendirilirken, Seyhan Atamer de Sahne Tasarımı Ödülü ile ödüllendirildi.

Mezitli’nin 2500 yıl sonraki ilk kez tiyatrosu olan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, ilk yılında eşi bulunmaz bir başarıya imza attı. Her hafta ücretsiz olarak sahnelenen ve kapalı gişe olan ‘Jean d’Arc’ın Öteki Ölümü’ 3 kişilik oyun, 4 ödül birden kazandı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’ndan Tamer Güven, Yaşar Uraslı ve Başak Karatepe’nin yanı sıra Sahne Tasarımcısı Seyhan Atamer ödüle layık görüldü.

3 KİŞİLİK OYUNA 4 ÖDÜL BİRDEN

1976 yılında tiyatroya başlayan, İçel’de çeşitli tiyatrolarda oyunculuk yapan, Ankara Halk Tiyatrosunda da oyunculuğa devam ettikten sonra Mersin Bizim Tiyatronun ve Mersin Büyükşehir Şehir Tiyatrosu kurucularından, Mersin Üniversitesi öğretim elemanı olarak görev yapmış, halen kurucusu olduğu Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosunda görevli Tamer Güven, 2017 Tiyatro Emek Ödülü’nün sahibi oldu.
Uluslararası Gölge Oyunu Sanatçısı Yaşar Uraslı’nın Mersin Bölge Tiyatrosunda başlayan Tiyatro hayatı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruculuğu, yönetmen ve oyunculuk yapan, halen kurucusu olduğu Mezitli Oda Tiyatrosunda tiyatroya katkılarını sürdüren Yaşar Uraslı da 2017 Tiyatro Emek Ödülü ile ödüllendirildi.
Mersin Şehir Tiyatrosu’nda başladığı sanat hayatına çeşitli tiyatro grubuyla devam ettikten sonra bir süre ara veren ve Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu ile muhteşem bir dönüş yapan Başak Karatepe de ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.
Dekor ve kostüm tasarımları ile dünyaca ünlü Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Seyhan Atamer ise gönüllü olarak yaptığı ‘Jean d’Arc’ın Öteki Ölümü’ oyunu tasarımı ile Sahne Tasarımı ödülü ile ödüllendirildi.
Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri’nin ödül töreninin Kasım ayı içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılması planlanıyor.

MEZİTLİ SANATSAL ALANDA CİDDİ ADIMLAR ATTI

Binlerce yıldır büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış Mezitli, sanatsal alanda şimdinin çok önünde olması gerektiğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’nin bu kaderini değiştirmek için çok önemli projelere imza atıyoruz. Amacımız Mezitli halkının daha mutlu olması. Bu denli zengin kültüre sahip, insanları bu kadar çağdaş olan Mezitli, yaktığımız bu ışıkla artık sanatsal alanında da adından söz ettirmenin ilk adımlarını atmıştır. Tamamen gönüllü olarak Mezitli’nin sanatsal alanda ki eksikliğini tamamlamak amacıyla kolları sıvayan Yaşar Uraslı, Tamer Güven ve Başak Karatepe’nin daha ilk dönemlerinde bu denli başarılı bir iş çıkarmaları ve bunun karşılığında da ödül almaları bizi gururlandırmışlardır. Küçük bir kadro ile 4 ödül birden alınmış olması ne denli doğru ve başarılı bir iş yaptıklarını göstermektedir. Bize düşen bu arkadaşlarımızın daha da büyük işler başarması için altyapıyı güçlendirmek ve destek olmaktır. Yakaladıkları bu başarıdan dolayı tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, bu başarıya verdikleri destekle katkı sunan sahne arkasından bulunan arkadaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları