loading
close
SON DAKİKALAR

Milas'ın ormanları dünden beri yanıyor

Milas'ın ormanları dünden beri yanıyor
Tarih: 23.08.2014 - 11:45
Kategori:

Milas'ta dün başlayan yangın söndürülemedi. Gece boyunca devam eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak, 8 helikopter ile müdahale edilmeye başlandı...

Muğla'da dün başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkiinde başlayan, Türkevleri ve Çökertme mahallelerine de sıçrayan orman yangını, gece boyunca devam etti. Yangının Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşmaması için mücadele veren yer ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale ekipleri de destek vermeye başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da keşif helikopteriyle gökyüzünden hava araçlarını yönlendirdi. Yangın, 4 uçak, 8 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisiyle de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Milas’ta, dün öğle saatlerinde Ören Mahallesi'nde küçük bir noktada başlayan yangın, kuvvetli poyrazn da etkisiyle süratle ilerledi. Akşam saatlerinde yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık 500 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları